Ertekin’den İstifa Açıklaması

Ertekin’den İstifa Açıklaması

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin dün oynanan ve Balıkesirspor’un 3-1 mağlubiyeti ile sona eren Sivasspor maçının ardından istifasını verdi. Bugün kulüp tesislerinde istifa kararını detaylı olarak anlatan Ertekin, "Başarının olmadığı yerde mutlaka birilerinin gitmesi gerekiyor" dedi.
Balıkesirspor Kulüp Tesisleri’nde bir araya gelen kulüp başkanı Tuna Aktürk ve teknik direktör İsmail Ertekin, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sivasspor mağlubiyeti sonrası teknik direktör İsmail Ertekin’in istifasını değerlendiren Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, "Hocamız yönetimin önünü açmak istediğini belirterek istifa etti" dedi.
"HOCAMIZ YÖNETİMİ RAHATLATMAK ADINA İSTİFASINI VERDİ"
Dün akşam oynanan Sivasspor karşılaşmasının 3-1 mağlubiyetle sonuçlandığını hatırlatan Aktürk, "Bu maçtan sonra 12 Aralık 2012 tarihinden bu yana beraber çalıştığımız teknik direktör İsmail Ertekin yönetimin önünü açmak ve yönetimi rahatlatmak amacıyla istifasını verdi. Biz de yönetim kurulu toplantısında bunu kabul ettik. Hocamızla uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. Ben kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu dönemde 2 tane şampiyonluk yaşadık. Balıkesirspor’u sevince boğduk. Ama şimdi işler umduğumuz gibi gitmedi. Biz hocamızın yanında olduğumuzu söyledik. Fakat hocamız istifasını sundu. 39 yıl sonra bu takımı bu yönetim, teknik heyet ve futbolcular çıkardı. Tabi taraftar her zaman başarı ister. Taraftar ’yönetim istifa’ diye bağırır, ’teknik direktör istifa’ diye bağırır. Ama Balıkesirspor’un da içinde bulunduğu şartların herkes tarafından bilindiği de aşikardır. Ben şunu söylemek istiyorum; Mersin’de 1-0 kazandığımız maç sonrasında hepimiz birbirimize sarılıp ağladık geçen yıl. Gerçekten çok uyumlu bir ekiptik. İnşallah bundan sonraki yaşantısında hocamıza ve teknik heyetine başarılar diliyorum. Bizlere olan haklarınızı helal ediniz, bizden yana helal olsun" diye konuştu.
ERTEKİN: "BİRİLERİNİN FEDAKARLIK YAPMASI LAZIM"
Teknik direktör İsmail Ertekin ise başkan Tuna Aktürk’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "2 yılda gerçekten burada güzel şeyler yaşadığımızı düşünüyorum. İki tane şampiyonluk ve başarılı iki sezon geçirdik. Güzel şampiyonluklar geldi. Bu yıl da aynı ümitlerle başladık ama şu ana kadar başarısız bir tablo var. Bunun gereği de doğal olarak bize yansır. Başarının olmadığı yerde de mutlaka birilerinin gitmesi gerekiyor. Burada da bu fedakarlığı bizim yapmamız gerekiyor. Biz de duygusal insanlarız. Başkanımıza bundan sonra daha fazla burada olamayacağımızı söyledik. Başkanımız da bize anlayış gösterdi. Şimdiye kadar bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kulüp başkanı Tuna Aktürk, Ertekin’e çiçek vererek takıma gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.