Ertuğrul Sağlam penaltı kararına isyan etti

Ertuğrul Sağlam penaltı kararına isyan etti

Eskişehirspor Teknik Dİrektörü Ertuğrul Sağlam, hakem Tolga Özkalfa'nın penaltı pozisyonunda önce "devam" kararı verdiğini ama ardından fikir değiştirdiğini savundu. Sağlam bu sezon İstanbul'da 3 büyüklerle oynadıkları 3 maçta da hakem mağduru olduklarını ama buna rağmen yenilmediklerini de ifade etti.

Güzel bir maç olduğunu belirterek iki takım oyuncularını da tebrik eden Sağlam, kendi oyuncularına ayrı teşekkür etti. "İyi oynadık, kazanmayı hak ettik ama maalesef futbolda bu tip olaylar yaşanıyor" diyen Sağlam, bu sezon İstanbul'da 3 büyüklere karşı oynadıkları maçları hatırlattı. Galatasaray'a, Beşiktaş'a ve Fenerbahçe'ye yenilmediklerini belirten başarılı hoca, ardından 3 büyüklerle oynadıkları maçlardaki hakem hatalarından yakındı: "Galatasaray maçında çok bariz pozisyonumuz ofsayt diye kesildi. Beşiktaş maçında golümüz ve penaltımız verilmedi, rakibimiz ofsayttan gol attı. Bu maçtaki penaltıyı da yorumcular değerlerdirecektir..." dedi.

Penaltıda Tolga Özkalfa'nın pozisyona çok yakın ve net görecek bir yerde olduğunu ifade eden Sağlam, "Berkay'a gelen toptan sonra hakem önce acık ve net şekilde 'penaltı değil, pozisyonu gördüm' diyor. Sonradan kimin uyarısı ile çok net gördüğü kararı değiştiriyor merak ettim. Çok ince bir detay belki ama hoş olmadı. Hak ettiğimiz bir maçı 1 puan alarak geçirdik" diye konuştu.