Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Yapılan Çalişmalar Hakkında Değerlendirmede Bulundu

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Yapılan Çalişmalar Hakkında Değerlendirmede Bulundu

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Belediyenin son 6 ay içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında genel değerlendirmede bulundu.
Göreve başlamasının ardından vatandaş odaklı hizmet verdiklerini belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy açıklamalarında şunları söyledi;"Çalışmalara, kentimizin en önemli problemi olan yol ve kaldırımlardan başladık.Son altı ay içerisinde 24 bin ton asfalt kullanarak 210 bin metrekare cadde ve sokak asfaltlandı.Kısa bir süre önce yapılan ihale sonucunda yıl sonuna kadar 75 km’lik bir asfalt çalışması daha yürüteceğiz.Kilit parke kaplı yollar ile birlikte yıl sonu hedefimiz olan 100 km’yi aşmış olacağız.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, hem personel hem de zaman açısından fayda sağlayan otomatik sulama sistemlerinde ise 14 km ye ulaşıldı. Havaalanı Bulvarı, Araştırma Hastanesi Bulvarı, Halit Paşa ve Fevzi Paşa Caddeleri ile Ergenekon Bulvarı üzerindeki caddelerde uygulanan otomatik sulama sistemini yaygınlaştıracağız.Şehrin tüm bulvar ve ana caddelerinde refüj sulamaları ile yeşil alanların tamamında bu sistemi uygulamayı hedefliyoruz.
24 büyük projemizin içerisinde yer alan ve maliyeti yaklaşık 1 Milyon TL.’yi bulan Bisiklet Yolları Projesi ise ihale aşamasında. İlk örnekler için bu yıl çalışmalara başlamayı hedefliyoruz.
Ayrıca söz verdiğimiz havaalanı ile üniversite arasına yapılması planlanan tramvay projesi fizibilite çalışmaları da devam ediliyor. Raylı sistemin şehrimizde oluşturacağı katkı ve maliyet analizlerini yapıyoruz. Bu proje bu analizler sonrasında netlik kazanacak.
Görüldüğü üzere, ilk altı ayda kentin önceliği olan asfalt çalışması bizim de önceliğimiz oldu.Bütün gücümüzü üst yapı çalışmalarına aktardık.Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra çok önemli diğer projelerimizi birer birer hayata geçireceğiz.
Müjdesini vermek için sabırsızlandığımız bir çok önemli projemiz var." Dedi.