Erzincan Emniyeti Miniklere Trafik Bilincini Oluşturuyor

Erzincan Emniyeti Miniklere Trafik Bilincini Oluşturuyor

Erzincan İl Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) finansman desteği ile Erzincan Valiliği koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Can Kardeşler Projesi" kapsamında, il merkezinde bulunan 33 ilköğretim 1, 2. sınıf ve anaokullarında, ilçelerde bütün ilköğretim 1, 2. sınıf öğrencileri ile anasınıfı öğrencilerine bir ay süre ile çocuklara trafik bilincinin oluşması için Trafik kurallarının eğlenceli ve öğretici bir şekilde anlatıldığı trafik kuralları konulu boyama kitabı ve boya kalemi dağıtımı Ziya Gökalp İlköğretim okulunda başlandığı ve Kavakyolu Paşa İlköğretim Okulundaki program ile tamamlandığı öğrenildi.
Proje kapsamında il merkezi, merkeze bağlı belde ve köylerde 3514, ilçe merkezindeki okullardaki ise 1486 adet olmak üzere toplam 5000 adet boyama kitabı, boya kalemi dağıtılmış, öğrencilere çeşitli ikramında bulunulduğu sırada görevli polislere sarılarak teşekkür etmeleri yapılan çalışmaların hedefine ulaştığını gösterdiği de edinilen bilgiler arasında.
Ayrıca; okul yöneticileriyle de, yapılan proje ile polis - vatandaş kaynaşmasına katkı sağlandığını dile getirilmiş ve bundan sonrada eğitici, öğretici ve sosyal projeler yapılmasının faydalı olunacağını iletildi.
Yapılan faaliyetler konusunda başta İl Emniyet Müdürü Doğan İNCİ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettikleri öğrenildi.