Erzincan Osmanlı Devletinin Kuruluşunu Mehtaranla Kutladı

Erzincan Osmanlı Devletinin Kuruluşunu Mehtaranla Kutladı

Erzincan’da Osmanlı Devletinin Kuruluşunun 716. Yıl dönümü mehter takımı gösterileriyle kutlandı.Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen ve “ Yeniden Diriliş” isimli mehter konseri izleyicileri mest etti.
Erzincan İl Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve eşi , Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve Erzincan Ak Parti İl Başkanı Burhan Çakır ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Sunuculuğu ve şiir dinletisini Ahmet Celal Tan’ın yaptığı gösteride mehter başı olarak Güray Telli, Solist olarak Yavuz Durgun, Piyanist olarak Oğuzhan Toklu, TRT saz sanatçısı olarak Caner Kıllık, Neyzende Haldun Öksüz ve Erzincan Belediyesi Mehter takımının yer almasının yanı sıra kahramanlık türküleri, zeybekler ve slayt gösterileri izleyicilere sunuldu.
ERZİNCAN’DA ARTIK AYDA BİR DEFA MEHTER ZİYAFETİ SUNULACAK
Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy şu görüşlerde bulundu; “Erzincan mehter takımı Türkiye’de bir numara olacak.Bu bir sannattır.Öncelikle dünyaya Osmanlı İmparatorluğunun 600 yıllık ihtişamlı döneminde dünya tarihine tanıtmış olduğu çok büyük bir orkestradır.36 kişiye yakın bir ekip oluşturduk ve bu ekibin tamamı Erzincan Belediye personeli.Hiçbir tane dışardan eleman almadık.Bu arkadaşlarımız gündüz işlerini yaparken akşamda belediyemizde tahsis etmiş olduğumuz yerde gece geç saatlere kadar çalışıyorlar.Artık ayda bir defa Cuma günleri öğleden sonra dörtyol meydanında mehter ziyafeti sunacağız.Eskiden kalma bir adet haline gelen ve sadece özel günlerde çağrılan mehteri bu yerlerde kaldırdık.Çünkü mehter ecdadın bir yadigarıdır onun çok manevi bir değeri vardır onu manevi olduğu yere koyun.dedi.
Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise şu görüşlerde bulundu; “Erzincan’da taşınabilir kültürel değerlerin yaşatılması gerekiyor.Bunlarda mehterdir, folklordür, tiyatrodur. Bunların hepsi bizim ecdadımızın çok güzel değerleridir.Köklerine sahip çıkmayan milletlerin batması kaçınılmazdır.Eğer gelecek nesillerimize bunları sunmazsak o nesiller bunun hesabını bizden sorarlar.”dedi.
Sunulan mehteran takımı izlemeye gelen vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenirken bazı vatandaşlar ise telefonlarının kameralarıyla gösteriyi kayıt altına almalarının yanı sıra il protokolünün ise el ve ayaklarıyla ritm tuttukları görüldü.