Erzincan’da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Hazırlıkları...

Erzincan’da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Hazırlıkları...

Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Karabayır, açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığınca he yıl kutlanan “Camiler Haftası” bu yıl Kurban Bayramı günlerine denk gelmesi münasebetiyle 13-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.
Karabayır açıklamasında, "Din görevlisi “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” düsturunu en iyi anlayarak, kendisini sürekli öğrenmeye ve geliştirmeye kilitlemeli, öğrenim seviyesini yükseltmeli, zihnini çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmalı ve bulunduğu ortam içerisinde olgu ve olayları çok yönlü değerlendirebilme yetisi kazanmalıdır. Kendi iç dünyasını dininin inanç ve amel alanındaki üstün rehberliğiyle ve ahlaki güzellikleriyle beslemeli, fertlerin ve toplumların beklentilerine cevap verebilmek ve etkili bir hizmet sunabilmek için hizmetlerinde görevlilik anlayışını gönüllülük anlayışına dönüştüre bilmelidir.
Görevlilerimizin ülke genelinde toplumun bütün kesimlerine yönelik olarak gerçekleştirdikleri ve giderek yoğunluk kazanan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanında, çevre bilinci oluşturma, insan hakları, eşitlik, hoşgörü, sevgi ve barış gibi evrensel değerleri pekiştirme yönünde harcadıkları her türlü çaba takdir ve iftiharla izlenmektedir.
Diyanet İşleri Bakanlığı Erzincan İl Müftülüğü olarak bu yılki kutlamalar kapsamında, ‘Cami ve Gençlik’, Geç Kalma Genç Gel’ ve Şehrin Kalbinde Buluşalım’, ‘Geleceğimizin Teminatı Gençler’, ‘Gençlik Büyük Bir Nimettir’, ‘Ömür Sermayesi Gençlik’, ‘Gençlik ve Önemi’ konulu program ve etkinlikler düzenleyecek.
İl Müftülüğümüz 13 Ekim Pazartesi günü başlayan hafta dolayısıyla, din görevlilerinin önerilerini almak ve problemlerine çözüm sunabilmek için din görevlileriyle toplantı düzenleyerek çalışmalar başlatılacak.Aynı zaman da ‘Camiler Haftası’ olarak da adlandırılan hafta boyunca camii hizmetlerinin tabana yayılmasını teşvik etmek amacıyla “Cami ve Gençlik” sloganıyla İl ve İlçelerimiz bünyesinde etkinlikler düzenlenecek,.Ayrıca Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu çalışanları da yine genç hanım kardeşlerimize yönelik programlar tertip ederek hafta boyu yapılacak olan çalışmalara katkı sunacak.
Hafta boyu yapılacak olan etkinlik ve programlar kapsamında ‘Asr-ı Saadet’ten günümüze Camilerimizin icra ettiği fonksiyon ve gençlerimizin camiyle olan ilişkileri ele alınarak, aile hayatında caminin yeri ve önemi vurgulanacak.Gençlerimizin Camilere olan ilgilerinin sağlanması çalışılacak.
Ülkemizin aydınlık dolu yarınlarının inşasında, İslam dininin samimiyet dini olduğunu içtenlikle benimseyen ve buna uygun davranışlar içinde bulunan, misyonuna sahip çıkarak gelişimler ışığında vizyonunu oluşturan din görevlilerine önemli görevler düştüğünü bir kez daha vurguluyor, bütün personelimizin ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor ve hizmetlerinde başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.