Erzincan’da Keresteciler Sitesinde Yangın

Erzincan’da Keresteciler Sitesinde Yangın

Erzincan Sanayi Çarşısı Keresteciler Sitesindeki depoda sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.
Tiner ve kereste ürünlerinin de tutuşmasıyla kısa sürede büyüyen yangın rüzgarın da şiddetiyle bitişiğindeki iş yerlerine sıçradı. Yangının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ekiplerinin de yetersiz kalmasıyla birlikte çevre belde, ilçe ve Devlet Hava Meydanları itfaiye araçlarıyla müdahale edildi. Çıkan yangına müdahalede bulunan 4 itfaiye eri ise dumandan etkilenerek 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.
Yangın yerinde incelemelerde bulunan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Sabah saat 05. 30 civarından bir hemşerimizin iş yerinde yangın çıkmış. Yangın anında itfaiyeye bildiriliyor. Fakat kerestenin çok kuru olması ve itfaiyeye geç haber verilmesi dolayısıyla iş yerindeki yangın biraz büyümüş. İtfaiyenin bütün müdahalelerine rağmen Allah’a şükür ki bir can kaybı yoktur. Etrafa yayılmasını engelledik. Burada şunu gördük keresteciler sitesi şehir merkezinde. Bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Öncelikle burada yangın ile ilgili acil tedbirlerimizi alacağız. Önümüzde ki sene içerisinde de keresteciler sitesinin yapımına başlayıp şehir merkezinde ki keresteciler sitesini taşımayı düşünüyoruz" dedi.