Erzincan’da Kış Hazırlıkları Başladı

Erzincan’da Kış Hazırlıkları Başladı

Kış mevsiminin ağır ve soğuk geçtiği Doğu’da vatandaşlar şimdiden kış hazırlıkları yaparak kömür ve odun almaya başladı.
Erzincan’da bazı kesimler tarafından doğalgaz kullanılırken doğalgaz kullanmayanlar şimdiden kış hazırlıklarını başladı.
Bu yıl kömür fiyatının düştüğünü odun fiyatının ise sabit kaldığını ifade eden kömür ve odun satışı yapan esnaf, vatandaşların kış hazırlığına başladığını fakat doğalgazın yaygınlık göstermesi nedeniyle odun ve kömür satışlarında yüzde 30 ila yüzde 40 arasında azalmaya sebebiyet verdiğini söyledi.
Geçen yıl bir ton kömürün 700 TL’den satışa sunulurken bu yıl 550 TL’ye düştüğünü, odunun ise geçen yıl ki fiyatını koruyarak 150-200 arasında değiştiğini ifade eden 25 yıllık odun ve kömür satışı yapan Mehmet Cebre, vatandaşların kış hazırlığına başladığını belirtti.
Cebre, kışın yağan yağışların verdiği tahribatla odun ve kömürün ıslandığını bu sebebiyetle vatandaşların odun ve kömürlerini yazın almasında fayda olduğunu ve kömür alımında ikinci veya üçüncü kalite kömürlerin bacaları tıkadığını ayriyeten hava kirliliğine aşırı derecede verdiği tahribattan ötürü kömürde birinci kalite kömür alınmasını önerisinde bulundu.