Erzincan’da Kobani Gerginliği: 7 Gözaltı

Erzincan’da Kobani Gerginliği: 7 Gözaltı

Erzincan’da Kobani saldırılarını protesto eden terör örgütü yandaşları, yola barikat kurup polise saldırmaları sonucu 7 kişi gözaltına alındı.
Erzincan’da Kobani saldırılarını protesto eden terör örgütü yandaşı bir grup yola barikat kurup ateş yakarak slogan attı. Havai fişeklerle polise saldıran göstericilere anında müdahale eden güvenlik kuvvetleri, sokak aralarına dağılan göstericilerle yaşanan kovalamaca sonrası 7 kişiyi gözaltına aldı.
Eski Terminal bölgesinde toplanan ve yaklaşık 1 kilometre slogan atarak yürüyen grup, basın açıklamasından sonra oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından dağılan gruptan yaklaşık 50 kişi, daha sonra Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Cemevi çevresinde toplandı. Yaşanan olayların ardından sokak aralarında vatandaşların desteğiyle yakalanan eylemcilerin üzerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda havai fişek, çelik bilye ve sapan ele geçirdi.
Kısa süreliğine araç trafiğine kapanan Kırklar Caddesi, güvenlik güçlerinin barikatlarının kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı. Olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.