Erzurum Sivil Toplum Platformu’ndan Cumhuriyet Gazetesine Tepki

Erzurum Sivil Toplum Platformu’ndan Cumhuriyet Gazetesine Tepki

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP), Cumhuriyet Gazetesi’nin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.
Fransa’da yayımlanan Charlie Hebdo Dergisi, Peygamber Efendimizin karikatürlerini yayımladığı için İslam Dünyasının tepkisini toplamıştı. Bu tepki geçtiğimiz hafta içerisinde de 12 Fransız vatandaşın bir saldırı sonucu öldürülmesi ile başka boyutlara taşınmıştı.
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli yaptığı açıklamada, “Bu kadar hassas bir durumda olan, böylesini kışkırtmaya müsait bir konuda Türkiye’yi karıştırmak için fırsat kollayanlar harekete geçmiş ve bu konudan kendilerine pay çıkarmanın derdine düşmüşlerdir.
Bugün baktığımızda Charlie Hebdo’nın kapak fotoğrafına yer vererek alanen kışkırtma, Müslümanların değerlerini hafife alma, toplumun huzur ve barışını dinamitlemeye çalışan Cumhuriyet yazarları, Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan bu provokatörlüğe soyunmuş görünüyorlar.
Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak Cumhuriyet Gazetesi’ni ve yazarlarını şiddetle kınıyor, insanlığın ve Müslümanların ortak değerlerine yapılan saldırıları kınamak yerine yanında yer almalarını açık ve net bir Müslüman düşmanlığı, en azından provokatörlük olarak görüyoruz.
Hiç kimse bu yapılanı basın özgürlüğü olarak anlatamaz ve savunamaz. Basın özgürlüğü toplumun ortak değerlerine karşı savaş açmak, onları hafife almak ve hiçe saymak değildir” dedi.