Erzurum’da Narkotim Projesi Start Aldı

Erzurum’da Narkotim Projesi Start Aldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlatılan “Narkotim” projesi Erzurum’da düzenlenen törenle start aldı.
Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen programa Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Müftüsü Hasan Çınar, polis teşkilatı ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Altıparmak, ”Narkotim projesi Başbakanımızın talimatları üzerine açıldı. Proje kapsamında 11 il seçildi. Bu proje uyuşturucu ile mücadelede hükümetin kararlılığını göstermektedir. Narkotim projesinde görev yapan arkadaşlarımız özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde görev yapacaklar. Metruk binalarda, üniversitelerde insanları zehirlemek isteyen suçlulara engel olacaklar. Erzurum’da 1 yıl içerisinde yapılan planlı ve plansız operasyonlarda 900 kilogram eroin, 500 kilogram esrar, 25 kilogram sentetik meta ele geçirildi. Bu küçümsenecek bir rakam değildir. Bu başarılı çalışmalarından dolayı başta il emniyet müdürümüzü ve ekibini kutluyorum.” dedi.
Konuşmalardan sonra kurdele kesilerek Narkotim projesi kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğü araç filosuna 4 adet yeni araç katıldı. Vali Ahmet Altıparmak, törende KOM şube ekiplerine ait eğitimli köpekleri severken köpekler vatandaşların ilgi odağı oldu.