Eş Başkan Coşkun, Esnaflarla Bir Araya Geldi

Eş Başkan Coşkun, Esnaflarla Bir Araya Geldi

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Belediyesi Eş Başkanı Halis Coşkun, ilçede yer alan esnaflarla bir araya geldi.
Başkanlık makamında fırıncılar ve kasaplarla bir araya gelen Eş Başkan Halis Coşkun ve Esnaf Sanatkârlar Odası Genel Sekreteri Nazım Yalçın, esnafların sorunlarını dinlediler. Eş Başkan Halis Coşkun ve Esnaf Sanatkârlar Odası Genel Sekreteri Nazım Yalçın, ilk olarak ilçede fırıncılık yapan esnafın sorunlarını dinlediler. İlçede fırıncılık yapan esnaflardan 90 kuruş olan ekmek fiyatlarında indirim isteyen Eş Başkan Halis Coşkun, belediye olarak halk ekmek fabrikası kurup halka 90 kuruşun altında ekmek satışı yapacaklarını belirtti.
Daha sonra ilçedeki kasap esnaflarıyla makamında bir araya gelen Coşkun, “İlçede yaşayan halkımızın daha iyi ve daha güzel hizmet almaları konusunda, ilçe halkımıza söz verdik. Amacımız ilçemizdeki çeşitli meslek kuruluşlarında çalışan vatandaşlarımızla da bir araya gelmek. Burada sizlerin ilçemiz adına düşüncelerinizi, projelerinizi, gördüğünüz eksiklikleri sizin ağzınızdan dinlemek isteriz. Bu toplantılardan Malazgirt yararına bir proje kazandırsak bile bizlere kardır. Sizlerden ricamız hijyen konularına dikkat etmeniz ve rayiç bedelleri üzerinden satış yapmamanız. Esnaflarımızın da yerel yönetimlere katkıları olsun istiyoruz. Bizlerin göremediği, esnafların nabzıyla görmeye çalışıyoruz" dedi.
Esnaf Sanatkârlar Odası Genel Sekreteri Nazım Yalçın ise, rayiç bedellerini asmakta yükümlü olan kasap ve fırıncıların Esnaf Sanatkârlar Odası’na gelip mutlaka rayiç bedellerini almasını istedi. Yalçın, “Rayiç bedellerinin üzerinde satış yapılıyor diye vatandaşlarımızdan çok şikâyet altık. Sizlerden ricamız bu konudaki çağrımıza uymanızdır” dedi.