Eş Başkan Güneş’in Darp Edilmesi

Eş Başkan Güneş’in Darp Edilmesi

Van’ın Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Safure Güneş’in dün çıkan olaylarda polis tarafından darp edilmesi protesto edildi.
DBP ve HDP öncülüğünde Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen protestoya, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP Van İl eş başkanları Hamiyet Şahin ve Miraz Çallı, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, ilçe belediye eş başkanları da katıldı. Burada konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Safure Güneş’e yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Siz bu halkın iradesine saygı duymazsanız, bu halk da size saygı duymaz. Bu tutumunuzdan derhal vazgeçin. Dün yaşanan saldırının sorumluları hakkında derhal gereken soruşturma başlatılmalı ve bunlar yargı önüne çıkarılmalı" dedi.
HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise bu zulmü yapan kim olursa olsun halka hesap vereceğini belirterek, “Başkanımızı darp eden tüm sorumlular derhal görevden alınmalı. Halkı esas alan kamu görevlileri atansın. Halkımızı, bu tür provokasyonlara karşı her türlü önlemini almaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ellerindeki Abdullah Öcalan fotoğrafları ile yürüyüşe geçen kalabalığa polis izin vermedi. Yapılan görüşmelerin ardından Muradiye Belediye binası önünü kadar yürüyen kalabalık, daha sonra dağıldı.