Eş Şebab komutanı Beyaz Dul'u yakalatacak

Eş Şebab komutanı Beyaz Dul'u yakalatacak

Terör örgütü Eş Şebab’ın geçen yıl teslim olan üst düzey komutanlarından Zekeriya İsmail Hersi, uzun yıllardır aranan İngiliz terörist Samantha Lewthwaite'nin yakalanmasına yardımcı olacak bilgileri verebileceğini açıkladı. İngiltere Özel Kuvvetleri’nden ismini vermek istemeyen bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, ‘Beyaz Dul’ günler içinde yakalanabilir.

Daily Mirror’da yer alan habere göre, Hersi, dört yaşında bir çocuğu olan Lewthwaite’nin Kenya-Somali sınırındaki Ras Kamboni adlı kasabada teröristlerin oluşturduğu özel bir birlik tarafından korunduğunu söyledi. 30 yaşındaki ‘Beyaz Dul’un El Kaide bağlantılı Eş Şebab’ın üst düzey komutanlarından olduğunu açıklayan Hersi, terörist kadının birliklerin organize edilmesi ve Kenya güvenlik güçlerine saldırı yapılmasından sorumlu olduğunu ifade etti.



7 TEMMUZ SALDIRILARIYLA BAĞLANTILI

Hersi, Lewthwaite hakkındaki bilgileri, kendi cezasını azaltmak için yetkililere veriyor. İsmini vermek istemeyen bir istihbarat yetkilisi, “Hersi’nin söyledikleri doğruysa, Lewthwaite hakkında bugüne kadarki en geniş bilgiyi elde ettik” dedi. Ne var ki, yetkililer Hersi'nin anlattıklarına şüpheyle yaklaşıyor ve doğrulama çalışmaları yürütüyor.

‘Beyaz Dul’, 2005’te İngiltere’nin başkenti Londra’da meydana gelen ve eşi Germaine Lindsay’le birlikte üç teröristin 52 kişiyi öldürdüğü 7 Temmuz saldırılarının ardından, ülkeden kaçmıştı. Lewthwaite, Afrika’nın doğusundaki çeşitli saldırılarla bağlantılı ve Kenya’da en az yedi kişinin ölüm emrini verdiği düşünülüyor.