Es-selam 16 Ekim’de Düzce’de Açılıyor

Es-selam 16 Ekim’de Düzce’de Açılıyor

Selda İnci’nin 10. kişisel sergisi Düzce’de sanatseverlerle buluşacak. Selda İnci’nin “Es-Selam” sergisi 16-24 Ekim tarihleri arasında Düzce Belediyesi Sergi salonunda sergilenecek.
Hat Sanatına soyutlayıcı bir yaklaşımı olan Selda İnci eserlerinde kelime ve harflerden oluşan kaligrafik öğeleri resminin merkezine alarak hat sanatının önemli istiflerini, ayet hadis parçalarını, her zaman okunulabilir biçimde yansıtıyor.
Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan sanatçı, bir süre Merkez Bankası’nda çalıştı. Daha sonra, Natuk Birkan Pratik Kız Sanat Okulu resim bölümüne devam etti. Sevgi Algül, Su Yücel ve Ekrem Kahraman ile karakalem, yağlı boya ve akrilik çalıştı. Eda Şahan atölyesinde ise tezhip ve hat sanatının inceliklerini öğrenme fırsatı buldu.
Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Mısır Kültür Merkezi koleksiyonlarında eserleri bulunuyor.
İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü hocalarından Sayın Fatih Elçil’in ’’ Feyhaman Duran ve Hatlarının çağdaş Türk resmine yansımaları’’ başlıklı doktora tezinde yer aldı.
2010 Çanakkale Resim Yarışmasında eseri sergilenmeye değer bulundu ve İstanbul, Ankara, Çanakkale’de sergilendi. Mısır Başkonsolosu tarafından sanatsal çalışmalarından dolayı 2009 yılında başarı sertifikası verildi. Bir eseri, Serdar Ural’ın Su Üzerine Şiirler adlı şiir kitabında kitap kapağı oldu.
Çeşitli önemli galerilerde 9 kişisel sergi açtı ve birçok vakıf , galeri ve atölyelerin karma sergilerine katıldı.