Esad'a karşı özel tim oluşturdular

Esad'a karşı özel tim oluşturdular

Lazkiye'nin kuzeyindeki köylerde yaşayan ve Beşşar Esad rejimi güçlerine karşı 4 yılı aşkın süredir mücadele veren Türkmenler, artan saldırılar ve değişen savaş stratejilerine karşı önlem alıyor.

Tecrübeli Türkmen komutanlar, bölgede oluşturulan alanda, 18 yaşından büyük gençleri, silah kullanımı, dayanıklılık, pusu ve operasyon konularında eğitiyor.

Türkmen gençler, her türlü saldırı olasılığına karşı, alevlerin üzerinden atlıyor, gerçek mermilerin kullanıldığı eğitimden geçiyor.

Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, AA muhabirine, savaşın başladığı günden bu yana köylerini korumak için mücadele verdiklerini söyledi.

Her geçen gün şiddetini artıran iç savaşın, Rusya'nın meydana inmesiyle daha da büyüdüğünü ve farklı boyut kazandığını belirten Abdullah, "Bu nedenle gençlerin özel eğitilmesi gerekiyor. Bölgede, 6 noktada karargahımız var. 7 cephede faaliyet gösteriyoruz. Bu alanlarda görev yapabilecek askerlerin etkinlik göstermesi ve hayatta kalabilmesi için eğitimli olmaları gerekiyor" diye konuştu.

İlk eğitim tamamlandı

Abdullah, 20 kişilik ilk grubun 45 günlük eğimi tamamladığını anlattı.

Gençlere, ilk 15 gün silah konusunda eğitim verildiğini bildiren Abdullah, "Her türlü silahın kullanımı, sökülüp takılması öğretiliyor. Daha sonra arazide dayanıklılık ve pusu kurma, saldırı ve çatışma anında ne yapmaları gerektiği anlatılıyor. Ayrıca esir düşmeleri durumunda nasıl davranacakları da öğretiliyor. Eğitimde gerçek silahları kullanıyoruz" dedi.

"Köylerimizi kimseye vermeyiz"

Mücahitlerin var gücüyle mücadele verdiğini vurgulayan Abdullah, emeklerinin boşa çıkmaması için dua ettiklerini dile getirdi.

Hiç kimsenin, kendilerini topraklarından çıkaramayacağını belirten Abdullah, şunları kaydetti:

"Biz bu davayı, gittiği yere kadar götüreceğiz. Mücahit kardeşlerimiz, canla başla, sabırla eğitimlere devam ediyor. Artık onlar da cepheye gidecek. Allah, çalışmalarımızın karşılığını verecek ve yakın zamanda bu zalimlerin belini kıracağız. Biz buradayız. Bayır Bucak Türkmenleri olarak bizden kimse toprak alamaz. Hiç kimse bizi bu topraklardan çıkaramaz. Köylerimizi kimseye vermeyiz."