"Esad'ı ikna edecek güce sahip tek kişi Putin"

"Esad'ı ikna edecek güce sahip tek kişi Putin"

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye konusunda Ruslarla anlaşamadıkları tek konunun, Esad'in geleceği olduğunu söyleyerek, "Esad'ı ikna edecek güce sahip tek bir kişi var, o da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin" dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yayınlanan Andrew Marr programına katılan Hammond, DAEŞ'in bitirilmesi ihtiyacı ile Suriye'nin geleceğine ilişkin geniş kapsamda birçok konuda Ruslarla aynı görüşü paylaştıklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açıkça söylemek gerekirse Ruslarla anlaşamadığımız tek konu, Esad'ın geleceği. Biz, müttefiklerimizin çoğunluğu ve ortaklarımız, geçiş sürecinde Esad'ın gitmesi gerektiği ihtiyacına inanırken, Ruslar ise şu anda halen, 'Hayır, eğer Esad isterse, gelecekteki seçimlere adaylığını koymasına izin verilmeli' diyor. Esad'ın bir Sabah uyanıp, bu işi artık daha fazla yapmak istemediğine karar vermesi harika olurdu. Esad'ı ikna edecek güce sahip tek bir kişi var, o da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin."

İngiliz bakan ayrıca, Mısır'da düşen Rus yolcu uçağıyla bağlantılı olarak, İngiltere'nin Mısır'ın Şarm El Şeyh kenti ile karşılıklı uçuşları çarşamba akşamı askıya alma kararının ardından, Kızıldeniz kıyısındaki şehirde mahsur kalan İngiliz turistlerin tahliyesine devam edildiği belirtti.