Esad'a kötü haber!

Esad'a kötü haber!
Rejimin Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere bombardımana devam etmesi nedeniyle kendilerine İslam Ordusu diyen Suriyeli silahlı muhalif grubun komutanı Alluş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada Esad güçlerine ait askeri karargahlar, kontrol noktaları ile topçu ve roketatarların bulduğu mevkilere saldıracaklarını söyledi.

Halka, mesai saatlerinde dışarı çıkmama çağrısı yapan Alluş, "Şam'da rejim güçlerinin bulunduğu yerleri tekrar vuracağız. Sivillerin, diplomatik misyonlardan, ilköğretim ve üniversite öğrencilerinin askeri bölge, araç ve kontrol noktalarından uzak durmalarını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.
Alluş ayrıca Suriyeliler'e, "ikinci bir emre kadar" dikkatlice önlem almaları uyarısında bulundu.

Muhalif gruplardan İslam Ordusu'na bağlı birlikler, 25 Ocak'ta, Rejimin Doğu Guta bölgesi ile Duma ilçesine hava saldırılarına devam etmesinin ardından başkent Şam'da birçok bölgeye "Katyuşa" füzeleriyle saldırılar düzenlemişti. Saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetmiş, birçoğu da yaralanmıştı.

Suriye’de insani durum

Esed rejimi, Mart 2011’de başlayan Suriye halkının isyanına silahla müdahale ederek ülkeyi iç savaşa sürükledi.

4 yıl geçmesine rağmen Rejim İran, Hizbullah ve Rusya’nın destekleriyle hâlâ ayakta. Ülkede devam eden çatışmalar ve iç savaşta ülkedeki insani durum her geçen gün daha da kötüleşiyor.
200 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Suriye'den ayrılmak zorunda kalan sığınmacılar büyük oranda Lübnan, Irak, Ürdün ve Türkiye gibi komşu ülkelerde yaşıyor.

BM verileri, Mart 2011’den bu yana 3 milyondan fazla insanın Suriye'yi terk ettiğini gösteriyor. Ancak Lübnan'daki bir milyon 140 bin, Ürdün'deki 630 bin ve Türkiye'deki bir milyon 600 bin Suriyeli mülteci dikkate alındığında bu sayının çok daha fazla olduğu düşünülüyor.