Esad’ın casusu İstanbul’da yakalandı

Esad’ın casusu İstanbul’da yakalandı

İstihbarat birimlerinin takibine takılan Suriyeli diplomat, Persona Non Grata (PNG)-İstenmeyen Adam ilan edildi ve ülkesine gönderildi.


25 HAZİRAN'DA SINIR DIŞI EDİLDİ

SABAH'ın istihbarat kaynaklarından edindiği bilgiye göre Türk istihbaratçılar ile Türkiye'deki Suriyeli muhalifler aleyhine casusluk faaliyetinde bulunan diplomatın adı Ehab Al Atrash. Türkiye'deki görev süresi boyunca casusluk şüphesi nedeniyle İstihbarat Karşı Koyma birimlerince teknik ve fiziki takibe alınan Ehab Al Atrash 25 Haziran'da Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldı. Türk istihbaratçılar, İstanbul'da görev yapan Atrash'ın tüm gizli görüşmelerini takip etti ve kayıt altına aldı.

DIŞİŞLERİ'NE BİLDİRİLDİ VE...

Atrash'ın İstanbul'daki Suriyeli muhaliflerin yerlerini tespit etmeye çalıştığı ve Suriye'de Türk istihbarat birimlerine bilgi veren kaynakların kimliklerine ulaşmaya çalıştığı tespit edildi. Atrash'ın İstanbul'da casusluk faaliyetlerinde bulunurken ayrıca fiziki takip olasılığına karşı tedbirsiz davrandığı ve Tarlabaşı'nı mesken tutmuş hayat kadınlarıyla da zaman zaman bir araya geldiği belirlendi. Türk istihbarat birimleri, Ehab Al Atrash'la ilgili kapsamlı bir dosya oluşturdu ve Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi. Atrash, bunun üzerine Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle persona non grata ilan edildi ve sınır dışı edildi.