'Eşcinsel olmasaydım bankanın CEO'su olamazdım'

'Eşcinsel olmasaydım bankanın CEO'su olamazdım'

Finans devi HSBC'nin İngiltere CEO'su António Simões eşcinsel olmasının yükselmesine yardımcı olduğunu açıkladı. Simões "Eşcinsel olmasam CEO olamazdım" dedi.

Apple CEO'su Tim Cook'un ardından şimdi de HSBC'nin İngiltere CEO'su António Simões eşcinsel olmaktan gurur duyduğunu açıkladı. Eşcinsel olmanın daha yüksek bir duygusal zekaya sahip olmak anlamına geldiğini belirten 39 yaşındaki başarılı bankacı "Geleneksel olarak maçoluğun hakim olduğu bankacılık sektörü bir değişimden geçiyor. Eşcinsel olmak beni daha özgün ve empati becerisi yüksek bir insan olmamı sağladı. Eşcinsel olmasaydım bankanın CEO'su olamazdım" dedi.

'ASIL DEZAVANTAJ KISA BOYLU KEL OLMAM'

Habertürk'te yer alan habere göre, Tomas isimli bir İspanyol ile evli olan Portekizli Simões, McKinsey ve Goldman Sachs'ta çalıştıktan sonra 2007 yılında HSBC'ye katıldı. Portekiz merkezli Expresso gazetesine konuşan Simões, İngiltere'de cinsel tercihi sebebiyle herhangi bir ayrıma uğramadığını belirtti ve esprili bir şekilde kısa boylu kel bir Portekizli olmanın kariyerinde daha büyük bir dezavantaj yarattığını sözlerine ekledi.

COOK: EN BÜYÜK HEDİYE

Apple CEO’su Tim Cook ekim ayında kamuya eşcinsel olduğunu açıklamış ve eşcinsel olmakla gurur duyduğunu söylemişti.

Cook "Ben eşcinselliğin Allah'ın bana verdiği en büyük hediyeler arasında olduğunu düşünüyorum” demişti.