Eşeğin Gölgesi'nin galası büyüledi

Eşeğin Gölgesi'nin galası büyüledi

Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ tarafından sahnelenen ve geçtiğimiz hafta prömiyeri yapılan ‘Eşeğin Gölgesi’ adlı oyunun galası Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Galaya Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Ömer Nacı Topçu, tiyatro eleştirmenleri ve çok sayıda tiyatrosever katıldı.

Haldun Taner’in yazdığı, günümüz gölgelerini ya da gölge etmelerini komedi tarzıyla sahneye taşınan oyunu Ali Düşenkalkar yönetti. Haldun Taner’in doğumunun 100. yılına saygı niteliği taşıyan oyuna tiyatroseverlerin ilgisi büyük oldu. Müzikal komedi tarzı oyun izleyenlere keyifli anlar yaşatırken verdiği mesajlarla da dikkat çekti. Geniş kadronun yer aldığı Eşeğin Gölgesi, müzikleriyle de bütünleşince, sanatseverlerden tam not aldı. Oyunun sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, oyuncuları ve emeği geçenleri çiçek vererek kutladı.

Haldun Taner’in 100. yaşının ilk kutlamasını Nilüfer Belediyesi’nin yaptığının altını çizen oyunun yönetmeni Ali Düşenkalkar, “Aramızda bulunan bulunamayan yapımda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman susmayacak o sağ duyu. Nilüfer’de tiyatro var” diye konuştu.
Oyunun ardından yönetmen Ali Düşenkalkar ve izleyiciler verilen koktyelde bir araya geldi.

Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ tarafından sahnelenen Eşeğin Gölgesi adlı oyun 30-31 Ocak tarihlerinde Nâzım Hikmet Kültürevi’nde, 29 Ocak 2015 tarihinde de Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.