Esenler’in Cadde Ve Sokakları Kamerayla İzlenecek

Esenler’in Cadde Ve Sokakları Kamerayla İzlenecek

Esenler’de bin 408 tane cadde ve sokağa kamera sistemi yerleştirerek, ilçenin tüm noktaları 7 gün 24 saat emniyet birimleri izleyecek. Sistemin hazır olduğunu dile getiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İçişleri Bakanlığı’nın kanuni zemini hazırlamasıyla bu projeyi başlatabileceklerini söyledi.
Esenler’in Huzur Toplantısı, Esenler Hükümet Konağı’nda, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve emniyet amirlerinin katılımıyla gerçekleşti. Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Esenler’in asayişi konusunda toplantıda bulunanlara kısa bir brifing verdi.
“BİN 408 CADDE VE SOKAK İZLENECEK”
Huzur toplantısında Türk Telekom ile Esenler ile ilgili asayiş sorununu kökten çözecek devrim niteliğinde bir proje geliştirdiklerinin müjdesini veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de bin 408 tane cadde ve sokağa kamera sistemi yerleştirerek, ilçenin tüm noktalarını 7 gün 24 saat emniyet birimlerinin anlık olarak izleyebileceğini açıkladı. Türkiye’de ilk defa böyle bir projenin olacağını söyleyen Başkan Göksu şöyle konuştu: “ Projenin 6 milyon lira maliyeti var. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Kanunen de tüm yasal yollarını oluşturacağız. Bu projeyi devletimizle birlikte de yapabiliriz. Ancak eğer vatandaşlarımızın katkısı ile yaparsak çok hızlı bir şekilde hayata geçirebiliriz. Maliyet hesaplamalarına göre daire başına yıllık 72 lira düşmekte. Eğer bu proje hayata geçerse herkesin evinin değeri en az 20 bin TL artacak. Ayrıca Esenler Türkiye’nin en güvenli ilçesi olacak”.
"HER PROJEDE GÜVENLİK KAMERASI ZORUNLU OLACAK"
Esenler’de yapılan her yeni projeye artık 2 zorunluluk getirdiklerini ifade eden Göksu, bunlardan birinin klima sistemi, diğerinin ise iste güvenlik kamerası olduğunu söyledi. Bu iki ihtiyacı yerine getirmeyen hiçbir projeye ruhsat vermeyeceklerini belirten Başkan Göksu, bu çalışmaların esnaf ve ticarethanelere de uygulanacağını sözlerine ekledi.
"VATANDAŞLARA DA GÖREV DÜŞÜYOR"
Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz da ilçede son üç ayda yapılan çalışmalarla özellikle uyuşturucuya karşı savaş açtıklarını dile getirerek, “Bizler polisimizi içeride değil sokakta tutmaya başladık. Polis sokaklarda olduğu sürece suçlu sokakta barınamaz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 14 ekibimiz ile büyük yol kat ettik. 3 ay içerisinde uyuşturucudan 34 kişiyi yakaladık, bunlardan biri tutuklandı. Suç ile savaşmaya tüm kamu kurumlarımız ve STK’larımızın desteği ile devam ettiğimiz sürece sokaklarımız daha güvenilir hale gelecektir” diye konuştu.
Asayişin sağlanması konusunda Esenler halkına da büyük görev düştüğünü belirten Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, özellikle vatandaşların gördükleri olayı 155’i arayarak anında şikayet etmelerini istedi. Bu konuda vatandaşların büyük çekince yaşadığını da belirten Yılmaz, “Vatandaşlarımız savcılıkla ifadeyle, mahkemeyle uğraşmamak için görgü tanığı olduğu olayı bize bildirmiyor, çekimser kalıyor. Bizler onlardan bu konuda yardım istiyoruz. Eğer suçun azalmasını istiyorsak anında müdahale şart. Vatandaşımıza düşen de, olaya hiç karışmadan hemen bizleri 155’ten aramak” şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise, yapılan tüm çalışmaların Esenler’in huzuru için olduğunu söyledi. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlara da büyük görev düştüğünü ifade eden Ünal, oluşturulacak birliktelik sayesinde çalışmaların çok daha düzenli yapılacağını ve güzel sonuç alınacağını dile getirdi.