Esenlik Beton Elemanları Fabrikası Kent Mobilyaları Ünitesi Kuruldu

Esenlik Beton Elemanları Fabrikası Kent Mobilyaları Ünitesi Kuruldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik Limited Şirketi bünyesinde Beton Elemanları Fabrikası ‘Kent Mobilyaları Ünitesi’ kuruldu.
Yeni kurulan Kent Mobilyaları Ünitesi’nde kent mobilyaları elemanlarının üretimi ile ilgili hazırlıklara başlanırken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni kurulan ünitede geçen hafta incelemelerde bulunmuştu.
Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Beton Elemanları Fabrikası tarafından üretilen 350’den fazla ürünün yanı sıra başta Malatya olmak üzere civar illerin kent mobilyaları alanındaki ihtiyaçlarına da cevap vermek amacıyla yeni bir ünite kurduklarını söyledi. Boyraz, yeni kurulan ünite bünyesinde banklar, ışıklı, ışıksız sınır elemanları, çöp kutuları gibi birçok ürün çeşidinin olduğunu ifade etti.
Boyraz, “Beton Elemanları Fabrikamızdan karo fabrikası diye bahsediliyordu. Burayı, Malatya Esenlik Beton (Meston) olarak logosunu da yaptık. Bundan böyle Meston Fabrikası olarak anacağız. Meston bünyesinde hali hazırda 5 fabrika var. En son ‘Kent Mobilyaları Ünitesi’ kurduk. Geçen hafta da Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı misafir edip, üretimlerimizi ve çalışmalarımızı gösterdik. Özellikle bank, çiçeklik, kent estetiğini sağlayan üretimler yapacağız” ifadelerini kullandı.
“Esenlik zaten bir marka. Aynı zamanda Esenlik bünyesinde de markalar üretmeye başladık” diyen Boyraz, “Ürettiklerimizi sadece Malatya’ya değil, bölge illerine de pazarlayacağız” şeklinde konuştu.
Hulusi Boyraz, kent mobilyalarında da iddialı olduklarını vurguladı. 70 bin metrekare bir alana sahip olan Esenlik Beton elemanları Fabrikası bünyesinde günlük; 5 bin metrekare parke taşı, 750 metrekare karo ve cephe kaplaması, 120 metreküp beton boru, 4 bin 500 metretül sınır elemanları, 300 metrekare kompozit taş üretimi yapılıyor.