Esenyurt Belediyesi’nden ‘’bir Kalem Bir Defter Kampanyası’’

Esenyurt Belediyesi’nden ‘’bir Kalem Bir Defter Kampanyası’’

Esenyurt Belediyesi ile Dost Eli Yardım Derneği’nin organize ettiği “Bir Defter Bir Kalem” kampanyası kapsamında tertiplenen yardım TIR’ları Anadolu’ya gitmek üzere yola çıktı.
2014- 2015 Eğitim- Öğretim yılı 15 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Birçok öğrenciyi okul heyecanı sararken Esenyurt Belediyesi de temel okul ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencileri unutmadı. Esenyurt Belediyesi ile Dost Eli Yardım Derneği’nin organize ettiği “Bir Defter Bir Kalem” kampanyası için Anadolu’ya yardım tırları yola çıktı.
Anadolu’nun birçok yerine yardım eli uzatılan ‘’Bir Defter Bir Kalem’’ kampanyası sayesinde ihtiyaç sahibi birçok öğrenciye eğitim desteği veriliyor. 10 yıldır devam eden kampanyayla eğitim gereçlerini alacak durumu olmayan yüzlerce öğrencinin yüzü gülüyor.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katılımıyla Esenyurt Gaziler Parkı’nda gerçekleşen programda, eğitim malzemeleri Anadolu’ya gönderilmek üzere yardım tırlarına yüklendi.
Başkan Kadıoğlu, Anadolu’nun fakir bölgelerine ayrım yapmadan kırtasiye malzemelerini okul öncesi faydası olsun diye gönderdiklerini belirterek, "Hayırlısıyla yardım tırlarımızı bugün kazasız belasız yola çıkaracağız" dedi.
Dosteli Yardım ve Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sakine Tükek ise, kırtasiye malzemelerinden iç çamaşırına kadar çocukların ihtiyacı olan her türlü malzemeyi Anadolu’ya gönderdiklerini kaydetti.