Esenyurt’a Yeni Bir Okul Daha

Esenyurt’a Yeni Bir Okul Daha

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasına günler kala Atatürk Mahallesi’ne 32 derslikli yeni bir okulun temelini attı.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Atatürk Mahallesi’ne yeni bir okul kazandırmak için kolları sıvadı. Atatürk Mahallesi’ne yapılacak olan okulun temel atma töreni Esenyurt Belediyesi folklor ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisinin ardından yapıldı. Törene eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Çanakkale Biga Gümüşçay Belediyesi konuk başkanı Adnan Pastırmacı, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ve İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu katıldı. Atatürk Mahallesi 32 derslik yeni okul için kurban kesimi ve okunan duaların ardından protokol mensupları tarafından temele ilk harç döküldü.
İlçeye kısa süre önce atanan Esenyurt Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, yeni eğitim ve öğretim dönemine yeni okullar ile başlamanın mutluluğunu dile getirerek, “Bugün yapımını belediyemizin üstlendiği 32 derslik yeni okulumuzun temel atma merasimi için bir araya geldi. Bundan kısa süre önce Ardahan’da milli eğitim müdürü olarak görev yaptım. Burada gördüm ki İstanbul’dan Ardahan’a uzanan bir yardım eli var. Bu yardım eli Ardahan, Kars ve Türkiye’nin dört bir yanına uzanmış. Bugün hep birlikte görüyoruz ki bu yardım eli Necmi Kadıoğlu ve ekibidir. Sayın başkanımız ve ekibine Atatürk Mahallesi’ne bu okulu kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.
“İLÇEMİZE 30 YENİ OKUL YAPACAĞIZ”
İlçeye 30 yeni okulun yapılacağını söyleyen Başkan Kadıoğlu, “Bu mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız geçen yıl bana çocuklarımız buradan okula gidemiyor dediler. Taşıma sistemi ile sizlere destek olmak istedik. Fakat bunun böyle olamayacağını düşünerek bir müteahhittin yarım bıraktığı okulu tamamlayarak eğitime hazır hale getirdik. Birde mahallemizin büyük olması sebebiyle bu tarafa bir okul planladık ve bugün temelini hep birlikte atıyoruz. İnşallah ikinci dönem hizmete açmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Sadece eğitim-öğretim yılında değil, eğitimde her zaman aktif olduklarını vurgulayan Başkan Kadıoğlu, “30 yeni okulun şu anda sözleşmelerini bitirmek üzereyiz. Protokollerini yaptık. İstanbul Valimiz de son imzaları atacak. Bunun gibi yeni okulların bir kısmı başladı. Hedefimiz bir buçuk yıl içerisinde bunları bitirmek olacak” diye konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZ UZAK MESAFEYE GİTMEYECEK”
Temel atma törenine katılan eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Çocuklarımız uzun mesafelere okula gitmekten kurtulmuş olacak. Bugün temelini attığımız okulun da hakikatten bu mahalle için çok ciddi bir boşluk dolduracağını gördük. Hayırlı olur inşallah. Çocuklarımız da uzun mesafelere gitmekten kurtulmuş olurlar. Bu vesileyle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.