Esenyurt’ta Terör Operasyonu

Esenyurt’ta Terör Operasyonu

Esenyurt’ta PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, örgüt üyelerinin el yapımı patlayıcılarla kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı gerçekleştirebileceği bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Operasyonda, etki gücü bilye ile arttırılmış parça tesirli el yapımı bomba ele geçirildi.
Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H’nin Esenyurt’ta el yapımı patlayıcı temin edebileceği, bu bombalarla kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırı eylemi gerçekleştirebileceği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine polis ekipleri harekete geçti. 13 Ocak’ta saat 20.40 sıralarında Esenyurt’ta düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 1 adet etki gücü bilye ile arttırılmış parça tesirli, fitil ateşlemeli, basınç etkili el yapımı bomba, 1 adet tabanca, bu tabancaya şarjör ve 4 adet fişek, 1 adet muşta ile dijital malzeme, ele geçirildi.
Öte yandan, 7 Ocak’ta Sultangazi’de meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan bir şahısta bulunan tabancanın balistik incelemesinde, silahın 31 Temmuz’da Sultangazi Mahallesi’nde PKK ile sol bir terör örgütü arasında çıkan silahlı çatışmada İ.Ö. isimli şahsın öldürülmesinde kullanıldığı tespit edildi. Üzerinde terör saldırısında kullanılan silahın çıktığı yaralı şüpheli, tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.