Esenyurt’taki Olaylarda Ağır Yaralanan Mert Değirmenci’nin Tedavisi Sürüyor

Esenyurt’taki Olaylarda Ağır Yaralanan Mert Değirmenci’nin Tedavisi Sürüyor

Esenyurt’ta çıkan olaylarda yaralanarak hastanede tedavi altına alınan Mert Değirmenci’nin yoğun bakımdaki sürüyor. Değirmenci’nin yakınları, ölüm haberlerine tepki gösterdi.
Esenyurt’ta dün akşam saatlerinde çıkan olaylarda boynuna isabet eden kurşunla yaralanan Mert Değirmenci’nin öldüğüne dair haber yakınları tarafından yalanlandı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi süren Mert Değirmenci’nin kuzeni olan Ferhat Değirmenci, ”Saat dün akşam 20.00 sıralarında olayları kenarda izlerken orada kaza kurşunuyla yaralanıyor. İlk olarak Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’ne kaldırılıyor. Oradan buraya sevk ediyorlar. Şuanda uyutuluyor. Ölüm haberlerinden rahatsız oluyoruz. Yüzlerce insan bizden haber bekliyor. Saçma sapan haberler yapılıyor. Haberlerde ’Mert Değirmenci öldü’ diye alt yazı geçiliyor. Böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.
Esenyurt Örnek Mahallesi Erzurum Kongre Caddesi üzerindeki olaylarda yaralanan bir başka isim olan Kabil Okyayatan’ın da
Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.
Kamil Okyayatan’nın işten eve döndüğü sırada olayların arasında kaldığı ifade eden kardeş Nurettin Okyayatan, ”Ağabeyim ve kardeşim saat 18.30 gibi işten geliyorlardı. Esenyurt’ta Erzurum Kongre Caddesi’nden Pınar Mahallesi’ndeki evlerine gidiyor. Olaylardan kaçıyorlar. Ağabeyim 16, 17 yerinden bıçaklanmış. Durumu iyi değil. Zamanında ambulans gelmemiş. Bir buçuk saat olduğu yerde beklemiş. Çırılçıplak soyulmuş bir vaziyetteydi. Ben bunları yapanlara insan diyemiyorum. Adamlar işten geliyorlar. Çalıştıkları şirket var. Giriş çıkış saatleri var. Her şey ortada. Herhangi bir şeye katılmadılar” diye konuştu.