Eşiyle ilişkisi olan taksiciyi...

Eşiyle ilişkisi olan taksiciyi...

İzmir’de taksi şoförlüğü yapan 46 yaşındaki Sedat Ceylan’ı, i F.Ç. ile ilişkisi olduğu iddiasıyla tek bıçak darbesiyle öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 32 yaşındaki Tuncay Ç.,12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen 6 Eylül’de Konak Meydanı’nda meydana geldi. Evli 4 çocuk babası taksi şoförü Sedat Ceylan taksisinde müşteri beklediği sırada, aracın açık camından içeri uzanan bir erkek tarafından göğsünden bıçaklandı. Ceylan, araçtan inip kendisini bıçaklayan kişinin arkasından gitmeye çalıştı. Yaklaşık 10 metre gidebilen Sedat Ceylan, kanlar içerisinde yere düştü. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Sedat Ceylan, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Polis Ceylan’ı bıçaklayan kişinin, aralarında ilişki olduğu öne sürülen F.Ç.’nin eşi Tuncay Ç. olduğunu belirledi. Evinin önünde bekleyen polis ekibi tarafından yakalanan Tuncay Ç. mehkemece tutuklandı. Olayı soruşturan savcı, Tuncay Ç. hakkında ’Kasten adam öldürmek’ suçundan, ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanık Tuncay Ç., ölen Sedat Ceylan’ın eşi Fatma Ceylan, kızı Aysel Ceylan ve tarafların avukatları katıldı. Duruşma öncesi, sanık ile ölenin yakanları arasında koridorda gerginlik yaşandı. Polis, olayın daha fazla büyümesine izin vermezken, duruşmaya girenler sıkı bir şekilde arandı. Karar aşamasına gelen davada Cumhuriyet savcısı eski mütalaasını tekrarlayıp, sanığın ’kasten adam öldürmek’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ceylan ailesinin avukatı Özgür Değirmenci, sanığın olayı tasarlayarak işlediğini, en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

ÖNCE O BIÇAKLA SALDIRDI

Son savunmasını yapan sanık Tuncay Ç., eşiyle ilişkisi olduğunu öğrendiği taksi şoförü Sedat’ın karşılaşma sırasında kendisine bakıp güldüğünü, yanına gidip, ’Hayırdır niye gülüyorsun’ diye sordunca da, ’Karını da al gel daha iyi güleriz’ dediğini öne sürdü. Bu sırada Sedat’ın taksinin içinde bulunan bıçağı, birden kendisine sallayıp parmaklarından ve koludan yaraladığını kaydeden Tuncay Ç., kendisinin de üzerinde bulunan bıçağı çıkarıp bir kez salladığını anlattı. Tuncay Ç. ,"Bıçak göğüsüne doğru geldi. Taksiden çıkıp bir elinde bıçak, bir elinde de sopayla peşimden 10 metre koştu. Yere düşmüştü. İstesem dönüp bıçaklamaya devam ederdim. Kendisi yaralıyken bile benim peşimden bıçakla koşturdu" dedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanık Tuncay Ç.’yi önce önce hapse mahkum etti, ardından duruşmadaki iyi halini ve olayı haksız tahrik altında işlediğini gözönünde bulundurup cezasını 12 yıl 6 ay hapse indirdi.