Eski Beldelerin Yolcu Taşımacılığı Sorunu Çözüldü

Eski Beldelerin Yolcu Taşımacılığı Sorunu Çözüldü

Çarşamba Şoförler Odası ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol ile eski beldelerin yolcu taşımacılığı sorunu çözüldü.
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, Büyükşehir Yasası ile birlikte eski belde belediyelerin kapanmasının yanı sıra bazı büyük köy statüsünde yoğun yolcu taşımacılığı yapılan köylerdeki taşıma sorununa kalıcı çözüm bulunduğunu dile getirdi. Başkan Bala yaptığı açıklamasında, "30 Mart yerel seçimleri ile birlikte Ağcagüney ve Hürriyet Belde Belediyelerimiz kapatıldı ve buradaki tüm tasarruflar Büyükşehir Belediyesi hakimiyetine yani yönetimine geçti. Bu kapatılan iki beldemizde yapılan yolcu taşımacılığı ve taşımacılık yapan minibüsçü esnaflarımız mevcuttu. Yine belde belediyelerinin çalıştırdığı yolcu otobüslerimiz vardı. Bu iki taşımacılık arasında sıkıntılar vardı. Eski belde belediye otobüsçüleri hala yolcu taşımaya devam ediyorlardı. Bu nedenlerle Büyükşehir Belediye yetkililerimiz ile ikili diyaloglarımız ve görüşmelerimiz başlamıştı" dedi.
Başkan Bala, "Uzun süren bu istişareler sonunda bu bölgelerimizde özelleştirilmeye gidildi. Bu süreçte yaşanan ihale ve özelleştirme süreçlerini tamamı ile orada yolcu taşımacılığı yapan Hürriyet beldesinde yaklaşık 14, Ağcagüney beldemizde de 6 minibüsçü esnaf arkadaşımıza esnafımıza ihale edilerek hak yerini bulmuş oldu. Bu sözleşmelerle birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs gönderilme sorunu bertaraf edilmiş oldu. Yine burada belediye adına yolcu taşımacılığı yapanların da tamamen çekilerek sadece minibüsçü esnafımızın 16+1 daha konforlu sayıda minibüslerle yolcu taşımacılığı yapılmasını, o bölgelerdeki vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebileceğimiz güzel hizmetler verebileceğimiz hale getirilecek. Bunun semeresini de önümüzde ki günlerde hep birlikte göreceğiz. Bu sözleşme ve ihale ile eski belediye otobüsleri ve minibüsçülerimizle aralarında ki bu sürtüşmeyi de sona erdirdik” şeklinde konuştu.