Eski Bursa gün yüzüne çıkıyor

Eski Bursa gün yüzüne çıkıyor

Bursa’nın en eski 5 mahallesinin yer aldığı hisar içindeki tarihi doku, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla gün yüzüne çıkıyor. Eski Bursa’nın yeniden cazibe merkezi olmasını sağlayacak proje dâhilinde Oruçbey Caddesi’ndeki 28 binanın cephe sağlıklaştırma çalışmasında sona gelindi. Tarihî bölgede BUSKİ'nin alt yapı çalışmaları tamamlanırken, UEDAŞ ve Türk Telekom’un çalışmalarıyla elektrik ve telefon kabloları yer altına alınacak. Daha sonra ise caddenin zemini granit bazalt kaplamalı parke taşıyla kaplanacak. 


Oruçbey Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Şehrimizin tarihî mirasını ortaya çıkarmaya ve korumaya yönelik önemli çalışmalara imza atıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla hisar içinde eski Bursa yeniden ortaya çıkıyor.

Oruçbey Caddesi’nde zemin kaplama çalışmaları öncesinde için kazı çalışmaları gerçekleştirdik. BUSKİ’nin alt yapı çalışmalarının ardından kazılan yerler kapatıldı. Diğer kurumlarla birlikte örnek bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalarla caddenin alt yapı çalışmaları için defalarca kazılmasının önüne geçiyoruz. İnşallah kısa sürede projemizi bitirerek caddenin rahatlamasına ve güzelleşmesini sağlayacağız” dedi.