Eski Hastane Fakülte Olacak

Eski Hastane Fakülte Olacak

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi AK Parti Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, boşaltılan eski hastane binalarının Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) devredilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı M. Fatih Çakır, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Çakır, ilçeye 350 yataklı yeni hastane binası yapılmasının ardından boşaltılan eski hastane binalarının BEÜ’ye devredileceğini söyledi. Eski Devlet Hastanesi binalarına Suriyeli sığınmacıların yerleştirileceği iddialarının asılsız olduğunu dile getiren Çakır, “Bu alan Ömerli’deki yeni hastane binamızı yapan TOKİ’ye devredildi. Bizim oraya fakülte getirme düşüncemiz var. Rektörlükte yeri uygun gördü. Gerek AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan gerek biz bu konuda Ankara nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Oraya Suriyeli sığınmacıların yerleştirildiği konusunda dedikodudan ibarettir. O bina şu an boş. Ne yapılacağına kısa sürede karar verilecektir. Bizim temennimiz o bölgeye fakülte kazandırılmasıdır” dedi.
Kdz. Ereğli’de BEÜ’ye bağlı Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu ve Denizcilik Meslek Yüksekokulları farklı bölgelerdeki binalarda eğitim-öğretim hizmeti veriyor. İlçeye bu okulların yanı sıra Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) tarafından Metalürji Fakültesi yapılması için kurum yöneticileri ile Zonguldak Valiliği arasında protokol imzalandı.