Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun Müşteki Sıfatıyla İfade Verdi

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun Müşteki Sıfatıyla İfade Verdi

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, müşteki sıfatıyla Ankara Adliyesi’nde ifade verdi.
Yasadışı olarak dinlenildiği iddiası ile ilgili memur suçlarına bakan Savcı Alper Türközmen’e müşteki sıfatıyla ifade veren Uzun, adliye çıkışı basın mensuplarına açıklama yaparak "Size bir belge göstereyim. Karar talep eden yazıya bakın. Elinize gelse şu evrakla işlem yapabilir misiniz? Şöyle bir yazıyla ne yazarsa yazsın böyle bir karar verilir mi? İmza yok, mühür yok, tarih yok. Kararı kim vermiş? Süleyman İnce vermiş. Bu yazıyla talep ediyor adam işte adalet bu" ifadesini kullandı.
’Kaç kez dinlenildiği’ ile ilgili bir soru üzerine ise Uzun şunları dedi:
"Benimki kıyamet gibi dinlemeyen kalmamış. 8-9 kez defa beni dinlemişler. Bunlar adaleti de kirlettiler, kurumları da kirlettiler, kendi şereflerini de kirlettiler. Şimdi adamız diye geziyorlar" karşılığını verdi.
"Kitabınızda 4 defa dinlendiğinizi yazmıştınız. Daha fazla dinlendiğinizi şimdi mi öğrendiniz?" şeklinde soruya ise Uzun, "4 tanesini de şimdi öğrendim. Bunların buradaki adliyedeki yaptıkları inceleme sonrasında arşivdeki dinleme kararlarını ve mahkeme kararlarını incelemişler. IMEI numarası üzerinden bu kime ait diye sorup soruşturmuşlar. HSYK başmüfettişine ifade vermedim. Daha önceden geldim ifade verdim ben oraya. Kim ne derse desin, dava etsinler beni, hakimlerle polisler aynı örgüte bağlı. Böyle bir belgeyle karar verilmez. Bunlardan davacı şikayetçi olmaya da değmez. Usulen olduk ama hukuk devletinde böyle bir şey olamaz. Yukarıdaki görüyor bunları nasıl olsa" diye cevap verdi.