Eski MHP İl Başkanı'ndan ilginç protesto

Eski MHP İl Başkanı'ndan ilginç protesto

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, partisinin Kars'ta belirlediği adayların milliyetçi, ülkücü hareketi temsil etme iradesine sahip olmadığını ileri sürerek, 1 Kasım seçimlerinde sandığa boş zarf attığını belirtti. Aktaş, seçim pusulasında MHP'ye mührü bastığını, ancak sandığa atmaya gönlünün razı olmadığını söyledi.

"MÜHÜRÜ MHP'YE BASTIM AMA..."

Genel Merkezin milletvekili tercihlerini yanlış yaptığını ve bundan dolayı da ağır bedel ödediğini öne süren MHP eski Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, "2015 Milletvekilliği seçimleri yapıldı. Şu elimdeki oy pusulası, Kars ilinin milletvekili oy pusulasıdır. Hayatımın hiçbir döneminde Milliyetçi Hareket Partisi'nin haricinde bir partiye oy vermiş inan değilim. Şimdiye kadar Genel Merkezin tüm yanlışlarını sineye çektik. Tüm yanlışlarına evet dedik. 1 Kasım'da da her yanlış daha büyük bir yanlışı doğurdu. Dolayısıyla 1 Kasım'da yine vatandaşlık görevi olarak sandığa gittim. Oy pusulamı MHP'ye bastım. Ama sandığa atmaya gönlüm razı olmadı" dedi.

"BOŞ ZARFI SANDIĞA ATTIM"

Oy pusulasını gazetecilere gösteren Oktay Aktaş, "Genel Merkezin ve adayın bizi temsil etme, milliyetçi, ülkücü hareketi temsil etme iradesine sahip olmadığına inandığımdan dolayı boş zarfı sandığa attım. Bu oy pusulasını cebimi koydum. Bu milliyetçi iradenin erdemli bir duruşudur. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi yöneticilerini ibret-i alem için işte oy pusulam. Zerre kadar şeref ve onurları varsa, hale o koltuklarda oturuyorlarsa demek ki bunların ar damarları çatlamıştır" diye konuştu.

"YANLIŞ ADAY TESBİTİ SONUCUNDA ÇIKMIŞTIR"

Türkiye'nin birçok ilinde ülkücü iradenin kabul etmediği adaylarla seçime gidildiğini söyleyen eski MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, "Türkiye genelinde birçok il teşkilatıyla istişare içerisindeydik. Türkiye'nin birçok ilinde aday tespiti, Genel Merkezin ve ülkücü iradenin kabul etmediği adaylarla seçime gidildi. Bu sonucu bekliyorduk ama bu kadar ağır olmasını beklemiyorduk. Dolayısıyla bu ağır fatura Genel Merkezin yanlış değerlendirmesi, yanlış bilgilendirmesi, yanlış aday tespiti sonucunda çıkmıştır. ve bunun faturasını genel merkez ödemelidir" şeklinde konuştu.