Eski stadyum meydan oluyor!

Eski stadyum meydan oluyor!

 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadın zemin ve tarihi dokusunun korunacağını, 100 bini aşkın kişinin rahatlıkla toplanabileceği ve açık spor alanlarının bulunacağı ayrıcalıklı bir meydanı Bursa’ya kazandıracaklarını söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük anıt yapılarından biri olan yeni stadyumun geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasının ardından eski stadyumun bulunduğu alana yapılacak meydan projesi için yıkımlar başladı. Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün bizzat kendisinin 1000 lira bağışta bulunması, 1948 yılında bu yana hem resmi törenlere ev sahipliği yapması, hem de Bursaspor’un şampiyonluk başta olmak üzere elde ettiği birçok başarıya ev sahipliği yapması sebebiyle Bursa tarihinde aynı bir önemi bulunan stadyum doğal dokusu korunarak ile meydan projesinde yaşatılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ile birlikte Atatürk Stadyumu’nun tribünlerinde başlayan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Daha önce stadyum alanının ticaret alanı yapılmasını engellediklerini ve bu alanı spor alanı olarak tescil ettiklerinin altını çizen Başkan Recep Altepe, gelen talep üzerine yapılacak meydan projesinde Atatürk Stadı’nın izlerini yaşatacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da stadın bulunduğu alanın yeşil alan olarak Kültürpark’a dâhil edilmesi yönündeki talebi üzerine yeni stadyumu başka bir noktaya yaptıklarını hatırlatan Recep Altepe, proje hazırlıklarının ardından yıkım çalışmalarına başlandığını vurguladı.

Projede stadyum dokusunun bozulmayacağını dile getiren Başkan Recep Altepe, “Özellikle kapalı tribün kısmı kalacak. Diğer tribünlerin de sadece üstte kalan kısımları yıkılacak. Böylelikle 15 bine yakın insanın oturabileceği amfi tiyatro şeklinde tribünü olan, aynı zamanda Bursaspor’un hatırası olarak saha ile birlikte stat da yaşatılmış olacak. Bu alanda hem sportif faaliyetler yapılabilecek hem de bayramlarda törenler, şenlikler, festivaller ve çevresiyle birlikte yüzbinlerin toplandığı mitingler yapılabilecek. Bursa ayrıcalıklı bir meydan kazanırken stadın bütün izleri de yaşatılacak” diye konuştu.
Yıkım riskli alanlardan başladı.

Yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin ise, yıkımlara öncelikle riskli alanlardan başladıklarını söyledi. Bursa’nın yeni bir meydana kavuşması için artık günlerin sayıldığını dile getiren Şahin, “Yeni planlama doğrultusunda kentin nefes alabileceği, açık spor tesisleri olarak da kullanılacak güzel bir alan olacak. Yeşil alan korunuyor. İnşallah daha fazla vatandaşımızın buradan yararlanması için etrafında koşu pistleri yapılacak, açık spor tesisleri yapılacak. Burası yaşayan bir nokta olacak. Daha zenginleştirilerek doğal dokusu korunarak hizmete sunulacak. Bursa’mızın gözde bir mekanı olacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.