Eskişehir Basket Spor Kulübü Basınla Tanıştı

Eskişehir Basket Spor Kulübü Basınla Tanıştı

Eskişehir’de yeni kurulan basketbol takımı Eskişehir Basket Spor Kulübü (SK), kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla tanıştı.
Bu sezon Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek takımın amaçlarından ve hedeflerinden bahseden Eskişehir Basket SK Başkanı Ersan Öztürk, bundan sonraki dönemde basınla yakın temaslarda bulunarak takımının şehirle bütünleşmesini sağlamayı istediklerini söyledi. Takımın maçlarında geniş bir taraftar kitlesi görmek istediklerini ifade eden Öztürk, “Eskişehirspor büyük ve köklü bir camia, 50 yıllık geçmişi olan bir camia ve tüm Türkiye’de taraftarını tanımayan yok. Dolayısıyla biz de bu gücü salonlarda görmek isteriz. Eskişehirspor’la görüşmelerimiz oldu. Amacımız Eskişehir’in menfaatlerine uygun bir şeyler yapabilmek. Basketbol, en çok izlenen salon sporu olmasına rağmen Türkiye’de hani futbola göre çok geri kalmış bir spor. Eskişehir’den çıkıp geniş kitlelere yayabiliriz diye düşünüyoruz” dedi.
Takımın ortaya çıkması için zamana ihtiyaçları olduğunu ifade eden Öztürk, 3-4 haftalık bir süre zarfında takımın burada maç yapması, insanların benimsemesi ardından başı şeylerin daha rahat şekilleneceğini anlattı ve "Elbette ki bizim de düşüncelerimiz ve planlarımız var ama bazı şeyleri ortaya koymak için biraz zamana ihtiyacımız var. Dolayısıyla bir takım şeyleri zaman gösterecek” diye konuştu.
“UZUN VADELİ PLANLARIMIZ VAR”
Bir basın mensubunun altyapı çalışmalarının bulunup bulunmamasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Öztürk, şunları kaydetti:
“Uzun vadeli planlarımız var. Altyapı tarafında Anadolu Üniversitesiyle bir çalışmamız var ama bu mevcut organizasyonla yaptığımız bir şey ileriye dönük sadece yaz okulu değil sürekli sürecek olan basket okulları açmayı planlıyoruz. Kuruluş felsefemiz de basketbolu daha tabana yaymak. Dolayısıyla çok genç arkadaşlara çok daha erken basketbolu sevdirmek var. Bunun da Eskişehir’le limitli kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Sadece Eskişehir’e özel değil Türkiye genelinde bir yapı düşünüyoruz bununla ilgili. Zaten başarılı bir altyapı sistemi kurmak istiyorsanız bu gerekli. Basketbolu daha geniş kitlelere yaymak misyonumuz var.”
"ESKİŞEHİR BASKET, GENÇ VE YENİ BİR TAKIM"
Ardından takım hakkında bilgiler veren Eskişehir Basket SK Genel Direktörü Derya Yannıer ise, takımın kuruluşu sırasında kentte aldıkları desteklerin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Eskişehir Basket’in en geç kurulan takımlardan biri olduğunu kaydeden Yannıer, “Biz basketbolda, tüm sporlarda da gençlerin önünü açma taraftarıyız. Bu bağlamda iki tane şampiyon olan Ümit Milli Takım’dan önemli oyuncuyu takımımıza kattık. Onlar da kadromuzda ciddi sorumluluklar alıyorlar. Bundan sonraki alt yapı bazlı çalışmalarımızla ilgili yol açtığını düşünüyorum. Takımımız genç bir kadro ve yeni bir takım. Bu şehrin sahiplenmesine ve taraftarın desteğine ihtiyacı duyan bir ekip” şeklinde konuştu.
Takımın idmanlarını İstanbul’da yapacağını aktaran Yannıer, “Takım idmanlarını İstanbul’da yapacak. Maçtan bir, ya da iki gün önce Eskişehir’e gelip burada kampa girecek. Bu aslında çok istediğimiz bir şey değil. Biz de isterdik ki, takım burada olsun, şehirle bütünleşsin. Zaten bunları bu handikabı kapatmak için çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.
Yannıer, Eskişehir Basket’in koçluğunu Alp Bayramoğlu’nun yapacağını, takımın kadrosunda 12 oyuncu bulunduğunu da söyledi.
“TAKIMIN DESTEĞE İHTİYACI VAR”
Eskişehir’i basketbol şehri haline getirmek istediklerini vurgulayan Yannıer, “Bizim hedefimiz bir senelik bir atılımlı bir kurşun değil. Uzun vadeli ve oturaklı bir sistem oturtup basketbol adım adım üstüne sürekli koyarak orta ve uzun vadede burayı çok kalıcı bir basketbol şehri haline getirmek istiyoruz. Bizim hedefimiz, her maça elimizden gelen en maksimum mücadeleyi vermek ve kazanabileceğimiz maksimum sayıda maç kazanmak.
Takımın desteğe ihtiyacı var. Boş tribüne oynamakla sahiplenmiş, her türlü desteğe hazır bir kitle arasında oynamak arasında çok büyük farklar var. Burada dolu bir salonda oynamak bize ekstra 3-4 tane galibiyet getirecektir. Hedefimiz, öncelikle bu ligin sürekli bir takım haline gelmek ve adım adım üzerine koymak” diye belirtti.