Eskişehir Basket’in Oyuncuları Basınla Tanıştı

Eskişehir Basket’in Oyuncuları Basınla Tanıştı

Yeni kurulan Eskişehir Basket Spor Kulübü’nün basketbolcuları, basınla bir araya geldi.
Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilk olarak takım koçu Alp Bayramoğlu, yardımcı antrenörler Serhan Aydanarı, Erdem Bilmen, takım kondisyoneri Eren Hangün ve takım menajeri Ege Taşpınar, basın mensupları ile tanıştı. Takım koçu Alp Bayramoğlu, Eskişehir basket’in yeni kurulması nedeniyle heyecanlı olduklarını belirtti. Taraftarla iyi bir birliktelik oluşturmak istediklerini ifade eden Bayramoğlu, “Açıkçası çok heyecanlıyız. Çünkü çok yeni bir organizasyon, yeni kurulmuş bir takımız. Yeniden başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu hafta ilk maçımız burada. Eskişehirlilerle buluşmanın heyecanını da yaşıyoruz. Bu birlikteliğin çok iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Basketbol Ligi de bu yıl çok güçlü bir lig. Bu zorlu ligde bu kadar ilgi duyulan bir sporda burayı Eskişehir’e taşımanın heyecanını yaşarken, iyi de temsil etmek istiyoruz. İşimiz kolay değil, bunu biliyoruz ama burada iyi bir sinerji oluşturarak, iyi bir birliktelik oluşturarak başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Uzun vadede kalıcı olarak Eskişehir’e basketbolu taşımak, biz de bir parçası olmak istiyoruz” dedi.
“BAŞARILI OLMAYI AMAÇLIYORUZ”
Geniş kitlelere ulaşarak Avrupa Kupası ve Euro Lig’i hedeflediklerini dile getiren Bayramoğlu, “Buranın sosyokültürel yapısını biliyoruz. Buranın potansiyelini biliyorum. Yıllardır burada hep bir organizasyon oluyor. Burası ciddi bir deplasman olsun istiyoruz. Basketbolu güzelliklerini Eskişehirlilere sunalım istiyoruz ve dünyanın çok ünlü oyuncular da burada oynuyor. Buraya getirelim, biz de üzerine bir şeyler katarak başarılı olmayı amaçlıyoruz. Çok zor olacak bu ve taraftarlardan destek bekliyoruz. Seyirci ve birlikteli bu işin en önemli parçası. Niye Avrupa Kupası olmasın? Neden Euro Lig olmasın? Bunlar hayal değil, geniş kitlelere ulaşıp her birlikte olursak bunları başaracağız, öyle umut ediyorum” diye konuştu.
“POTANSİYELLİ BİR TAKIMIZ”
Türkiye Basketbol Ligi’nde 1. hafta Tofaş Spor Kulübü ile gerçekleşen karşılaşmanın mağlubiyetiyle ilgili konuşan Bayramoğlu, şöyle devam etti:
“Biz burada düşük bütçeli bir takım gibi görünmemize rağmen potansiyelli bir takımız. Yabancı oyuncularımız da Ümit Milli Takımı’ndan iki oyuncumuz da genç. Bunun dezavantajını yaşayacağız. Bunun farkındaydık. Tofaş maçında da belki tecrübesizlik, belki Tofaş seyircisi devreye girdi ve kaybettik maçı. Bu sene herkes birbirini yenebilir. Fenerbahçe de olur, Galatasaray da olur. O deplasman atmosferinde ben başarılı olacağımıza inanıyorum.”
Bir basın mensubunun “Takımda son durum neler?” sorusunu yanıtlayan takım koçu Alp Bayramoğlu, bu hafta kendi evinde oynayacakları Karşıyaka maçı hazırlıklarından da bahsederek, “Karşıyaka çok güçlü bir takım. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda da bunu gösterdi. Türkiye Kupası’nda da aynı gruptaydık, oradan birinci olarak çıktı. Onlarla oynayabileceğimizi biliyoruz. Ligde bu sene çok ufak şeyler değiştirecek, artıya götürecek. Burası bir deplasman olursa, biz Karşıyaka’dan bir adım öne geçebiliriz. Bu hafta sonu bunu yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“KALICI OLMAK İSTİYORUZ”
“İlk etapta hedefimiz kalıcı olmak” diyen Bayramoğlu, şöyle sürdürdü:
“Bu yeni bir takım ve ilk olarak kalıcı olarak bir sistemi oturtmamız gerekiyor, organizasyonu oturtmamız gerekiyor, bu çok önemli. Bütçe yapısına baktığımızda da bu yanlış bir hedef değil. Kesinlikle uzun vadeli bir basketbol düşünüyoruz, hepimizin amacı bu. En büyük isteklerimizden biri de Eskişehirspor taraftarının bizi sonuna kadar desteklemeleri. Genç takım olduğunu unutmamak lazım, ligin durumu belli. Bizim bu sene nerede olacağımızı belirleyecek faktörlerden birisi bu sahanın deplasman havasına girmesi. Seyirci her zaman itici bir güçtür. Seyircisiyle bütünleşmeyi başaran takımlar her zaman bir adım öne çıkar. Onlarla birlikte biz de bir adım öne çıkmayı hedefliyoruz.”
“TARAFTARI İLK KEZ GÖRECEĞİZ”
Öte yandan takımın kaptanı Reha Öz, bu hafta kendi evlerinde karşılaşacakları Karşıyaka maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karşıyaka maçında takımın taraftarla ilk kez buluşacağını kaydeden Öz, “Karşıyaka ilk maç, kendi evimizde oynamak bize ayrı bir heyecan veriyor. İlk defa burada maç yapacağız. Taraftarımızı da ilk defa göreceğiz. Nasıl olacak biz de takım halinde merak ediyoruz. Her maçta olduğu gibi bu maçta en iyisini yapıp maçı kazanmak için bütün mücadelemizi vereceğiz. Yeni bir takımız ama arkadaşlık ve dostluk çok iyi. Takım içindeki hava çok iyi ve maç kazandıkça daha iyi olacak. Amacımız elimizden geldiğince maç kazanabilmek” ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından takımın oyuncuları ve teknik ekibi hatıra fotoğrafı çektirirken, program, takımın Anadolu Üniversitesi Basketbol Takımı ile hazırlık maçı oynamasıyla son buldu.