Eskişehir’de Çekilen İnternet Dizisi Başlıyor

Eskişehir’de Çekilen İnternet Dizisi Başlıyor

Eskişehir’deki öğrencilerin arasında geçen olayları konu alan ve sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanacak olan ‘26BİN’ adlı internet dizisi, 11 Ekim’de seyirci karşısına çıkacak.
Eskişehir’in posta kodundan adını alan ’26BİN’ adlı internet dizisi, üniversite öğrencilerinin yaşamını konu alıyor. Dizinin tanıtımıyla alakalı düzenlenen toplantıda bilgi veren yönetmen Gökhan Altuntaş, bölümlerin çekimine ilk olarak Çeşme’de başladıklarını ve 8 aylık bir çalışmada 3 bölümü tamamladıklarını ifade etti. Çekimlerin Eskişehir’de sürdüğünü kaydeden Altuntaş, yaza doğru Çeşme’de de bazı bölümlerin çekilebileceğini de söyledi.
11 Ekim’de yayınlanmaya başlayacak olan ve Cumartesi günleri haftalık olarak seyirci karşısına çıkacak olan dizinin hikayesini anlatan Altuntaş, şöyle devam etti:
“Dizi, liseden beri çocukluk arkadaşı olan 6 gencin aynı üniversiteye gitme hayaliyle başlıyor. Ama ekip arkadaşlarından bir tanesi bir gün eve gidiyor ve hayatları tamamıyla değişiyor. Çünkü eve giden arkadaşın babası bütün aileyi katletmiş bir şekilde buluyor. Çocuk travma geçiriyor ve babasını öldürüyor. Ardından arkadaşlarının gözü önünde hapse giriyor. Aradan 4 yıl geçiyor, bunun travmatik sonuçlarını bütün arkadaşları yaşıyor. Hepsi Eskişehir’e üniversite okumaya geliyor. Fakat hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor. Eskisi gibi dost olamıyorlar ama çok ilginç bir şekilde hapisteki arkadaşları çıkıyor ve 4 yıl sonra yanlarına geliyor. Gizemli olaylar da bundan sonra başlıyor. Arkadaş toplulukları bir sürü mesaj alıyorlar B diye gizli bir kimlikten mesaj geliyor ve aldıkları mesajlarda sırlarıyla alakalı oluyor. B’nin kim olduğunu çözmeye çalışıyorlar.”
Dizinin Eskişehir’de çekilmesiyle ilgili olarak konuşan Altuntaş, “Eskişehir’de okuyoruz. Eskişehir öğrenci şehri ve Eskişehir’i tanıtmamız lazım. Geçen yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu, ama bu yıl Amerika’da 4’üncü Uluslararası İnternet Ödülleri’nde hem Eskişehir’i hem de Türkiye’yi bu konuda temsil etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
24 oyuncu bulunan 26BİN’de her bölüm konuk oyuncular katıldığını dile getiren Altuntaş, ana kastın 11 kişiden oluştuğunu da sözlerine ekledi.