Eskişehir’de Patlama

Eskişehir’de Patlama

Eskişehir’de bir evde meydana gelen patlama sebebiyle ortalık savaş alanına döndü. Patlama sonrası çıkan yangında dumandan etkilenen 5 kişi ise kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre Işıklar Mahallesi Savcı Bey Sokak’ta bulunan 3 katlı bir apartmanın 2’inci katında sabah saatlerine doğru patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın tüm binayı sararken, çevredeki ev ve park halindeki araçlara da zarar verdi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, 112 Acil Servis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) ve Eskişehir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (ESGAZ) ekipleri sevk edildi.
Yangının ardından binada mahsur kalan şahıslar, itfaiye ekiplerince merdiven yardımı ile dışarı çıkarıldı. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan ve dumandan etkilendiği belirlenen 5 kişi, kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
İlk belirlemelere göre patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiği üzerinde durulurken, olayla alakalı soruşturma sürüyor.