Eskişehir’de Türkan Şoray İzdihami

Eskişehir’de Türkan Şoray İzdihami

Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’nin sokak sineması etkinliğinin kapanış törenine katılan Yeşilçam’ın unutulmaz sanatçılarından Türkan Şoray, hayranlarının izdihamıyla karşılaştı. Şoray, etkinlikte gösterime sunulan ’Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmini al yazma takarak seyretti.
Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde düzenlenen programa, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte gelerek platforma çıkan Şoray, yoğun kalabalığı görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Şoray, daha sonra bir hayranı tarafından kendisine verilen al yazmayı takarak objektiflere poz verdi. Ardından kendisine gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu dile getiren Türkan Şoray, “Kendinizi benim gözümde bir görseniz inanamazsınız. Çok güzelsiniz, çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki birçoğunuz beni görmek için geldi. Burada olduğunuz için, bana bu mutluluğu yaşattığınız için çok çok teşekkür ediyorum. Sizi çok seviyorum, beni sevdiğinizi biliyorum. Şu an duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Hepiniz benim canımsınız. Siz beni hayata bağlıyorsunuz. Sizlerle beraber olduğum zaman kendimi çok genç, enerjik ve hayata bağlanmış hissediyorum. Hepinizin sevgisi benim yüreğimde ölene kadar yaşayacak” dedi.
Yoğun kalabalığın arasından güvenlik görevlileri eşliğinde protokolde yerini alan Şoray, bir basın mensubunun ‘Genç sinemacılara neler öneriyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayarak, “Burada ne diyebilirim. İnşallah benim yaşadıklarımı yaşarlar” şeklinde yanıtladı.
Öte yandan programla ilgili olarak konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı bölgesinde bir tek sinema salonu olmadığını ve bunun için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. ‘Sokağa Çıkıyor Sinema Geliyooor!’ sloganıyla başlatılan etkinlikte 18’inci günde son gösteriyi yaptıklarını kaydeden Kurt, “Bu yıl Türk sinemasında ilk filmin çekildiği yıldan 100 yıl geçmiş ve ne yazık ki Odunpazarı ilçesinde bir tek sinema salonu yok. Bu eksikliği gidermek için 20 gündür sinemayı sokağa çıkardık, halkımızın ayağına götürdük ve binlerce Eskişehirlinin geçmiş nostaljik günler yaşamasına sebep olduk. Bu bizim kültür açısından yapmamız gereken bir görevimiz. Bugün ise Türk sinemasının sultanı, Türkiye’de eşine az rastlanır sanatçılardan Türkan Şoray’ı getirdik ve Eskişehirlilerle buluşmasına katkıda bulunduk” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Türkan Şoray, Kazım Kurt ve yoğun kalabalık bir arada ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmini seyrettiler.
Program, Başkan Kurt’un Türkan Şoray’a hediye takdimi ile son buldu.