Eskişehir’de Uluslararası Şiir Buluşması Başlıyor

Eskişehir’de Uluslararası Şiir Buluşması Başlıyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 9-12 Ekim tarihlerinde Eskişehirli şiirseverlerle buluşuyor.
Özdilek Sanat Merkezi’nde 9 Ekim Perşembe günü saat 17.30’da olacak açılış öncesinde, onur konuğu şair Ataol Behramoğlu kitaplarını okurları için imzalayacak. Açılış öncesi onur konuğu şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin kitap ve kasetlerini imzalayacak.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, şiir buluşmasının Yunus Emre ile özdeşleşmiş bir kente yakıştığını belirterek, şiirseverleri etkinlikleri izlemeye davet etti.
Özdilek’in katkıları ile Direktörlüğünü şair Haydar Ergülen’in yaptığı 4. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’na Türkiye dışında; Almanya, Filistin, Fransa, Galler, Hindistan, İtalya ve Portekiz’den şairler katılacak. Onur konuğu Ataol Behramoğlu’nun şiirinin konuşulacağı bir oturumun da yer alacağı buluşmada ayrıca, “Savaş ve şiir”, “Çocuk şiiri”, “Şiirimizin çınarları: Oktay Rifat, Orhan Veli ve Fazıl Hüsnü Dağlarca”, “Geçmiş zamanın iki ozanı; Yunus Emre- Dafydd ap Gwilym” ve “Ahmet Erhan- Adnan Azar” anmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca şiir buluşmasında yer alması beklenirken 27 Eylül tarihinde yitirilen Metin Demirtaş da etkinlikler sırasında anılacak.
Şiir Buluşması kapsamında, 9 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek açılışta, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın 40. kuruluş yıldönümü anısına bir kokteyl verilecek. Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Mustafa Köz’ün de katılacağı açılışta ayrıca, onur konuğu Ataol Behramoğlu ile müzisyen Haluk Çetin ‘Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey var’ adlı şiir- müzik ağırlıklı bir etkinlik gerçekleştirecek. TYS’nin 40. Kuruluş yıl dönümü anısına Yasakmeyve’nin bastığı şiir kitapları ile, şiir buluşmasının kitabı katılanlara ücretsiz dağıtılacak.