Eskişehirspor ve Sivasspor UEFA''ya gidebilecek mi?

Eskişehirspor ve Sivasspor UEFA''ya gidebilecek mi?

UEFA’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, her iki kulübün de Türkiye’de gündeme gelen şike davasında adlarının geçtiği gerekçesiyle, haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu. Adı şikeye karışmış kulüplerin UEFA organizasyonlarına katılımı konusunda hassasiyetin devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, ‘sıfır tölerans’ ifadesi dikkat çekti. UEFA, talimatnamelerindeki maddeleri hatırlatarak, soruşturmalarda adı geçen kulüpler için men kararı verilebileceğini ifade etti.
Sivasspor ve Eskişehirspor ile ilgili karar, 2-3 Haziran tarihlerinde UEFA’nın İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan merkezinde yapılacak toplantının ardından açıklanacak.

Sivasspor, 2013-2014 sezonunda Spor Toto Süper Lig’i 5. sırada tamamlamış ve UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılmaya hak kazanmıştı. Eskişehirspor ise Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile final oynamış ve rakibi UEFA Şampiyonlar Ligi vizesi alınca, UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma hakkı elde etmişti.