Eskişehirspor’da 50. Kuruluş Yıl Dönümü Hazırlıkları

Eskişehirspor’da 50. Kuruluş Yıl Dönümü Hazırlıkları

Eskişehirspor Kulüp Başkan Vekili Ahmet Yalçın, Eskişehirspor’un 50. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ve ’50. Yıl Marşı’ yarışması hazırlıklarını açıklandı.
Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında 50. Yıl etkinlikleri konusunda yapılan hazırlıkları tanıtan Ahmet Yalçın daha sonra da 50. Yıl Marşı yarışması ile ilgili bilgi verdi. Yalçın, 19 Haziran 2015 tarihinin kulübün 50. kuruluş yıldönümü olduğunu anlatarak, “Yönetim Kurulu olarak 1 Ocak 2015 tarihinden başlayarak 31 Aralık 2015 tarihine kadar kuruluşumuzun 50. yılını camiamızla birlikte coşkulu bir şekilde kutlamayı amaçlamaktayız. Bu kutlamaları kulübümüze ve camiamıza yakışır bir şekilde yapmak için Yönetim Kurulumuzun çalışmaları birçok koldan başlamıştır. Öncelikle, iki bölüm halinde toplamda bir saatlik belgesel hazırlığımız sürmektedir. Kulübümüzün kuruluşundan bugüne efsaneleşen tarihini, sosyolojik boyutuyla anlatacak olan bu belgesel, futbol camiasının takdirini ve saygısını kazanmış duayenlerin görüşlerini ve analizlerini de kapsayacak, herkes için çok önemli anlamlar ifade edecektir. Kulübümüzün kuruluşundan bugüne inişlerini ve çıkışlarını anlatmanın çok ötesinde, başka bir boyut ve yepyeni bir konsept ile “Eskişehirspor” tarihini yazma hazırlıklarımız da başlamış bulunmaktadır. Bu amaçla Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşmeler yapılmış, Sayın Rektörün ve değerli hocalarımızın katılımıyla bilimsel boyutta çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalar tamamlandığında kitaplaştırılarak kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Fikir babalığını Uğur Kürkçüoğlu’nun yaptığı başka bir proje için de Anadolu Üniversitesiyle ortak çalışma başlatılmıştır. 6-7 dakikalık bu proje içinde tarihimizi özetleyen ve hedeflerimizi anlatan müzik ve animasyon yer alacaktır” dedi.
TARAFTARIMIZIN FİKİRLERİ BİZLER İÇİN ÖNEMLİ
Etkinliklerin içerisinde yarışmalarında olacağını belirten Yalçın, yarışmalar için taraftarların da içinde bulunduğu bir kurul oluşturulduğunu ve taraftarlar ile iletişim halinde kalacaklarını şu sözlerle ifade etti:
“Kutlamalar için vazgeçilmez olarak gördüğümüz 50. Yıl logosu ve slogan çalışması da başlatılmıştır. Ortaya çıkan ürünler spor kamuoyunun ve taraftarımızın görüşlerine sunulacak, 50.Yıl logomuz ve sloganımız ortak görüş ile belirlenecektir. 50. Yıl kutlamaları için fikir ve projeler geliştirmek üzere, kulübümüze tutkuyla bağlı ve fedakarlık yapmaktan onur duyan taraftarlarımızdan bir “Fikir ve Proje Geliştirme Kurulu” da oluşturulmuştur. Kurul çeşitli projeler geliştirmek ve müzakere etmek üzere toplantılarına başlamış bulunmaktadır. Bunun yanında, fedakâr taraftarımızın da kutlama programında yer almasını istediği fikirlerini almak ve katılımlarını sağlamak amacındayız. Katkı yapmak isteyen taraftarlarımızın fikirlerini, düşüncelerini ve projelerini bizlere iletebilmesi için 50yil@eskisehirspor.org isminde bir e-mail hesabı açılmış olup, tüm taraftarlarımızın fikirlerini bu adrese beklemekteyiz.”
ESAS AMACIMIZ 50. YIL MARŞI
Yönetim Kurulunun 50. Yıl etkinlikleri çerçevesinde esas üzerinde durdukları konunun 50. Yıl Marşı olduğunu belirten Ahmet Yalçın, herkese açık olarak düzenlenen ödülü beste ve güfte yarışması hakkında bilgi verdi. Yalçın, şunları söyledi;
YARIŞMA JÜRİSİ, ŞARTLAR VE ÖDÜLLER
“Yönetim Kurulumuzun birçok koldan gerçekleştirdiği bu 50.Yıl çalışmalarının kalbinde ise, Eskişehirspor 50.Yıl Marşı var. Eskişehirspor kulübünün, başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin, teknik heyetlerin, sporcuların, çalışanlarının ve büyük taraftarlarının aynı ruh, aynı heyecan ve aynı duygular içerisinde hareket etmelerini sağlayacak, nesilden nesile aktarılacak birlik ve beraberliğimizi ortaya koyacak şekilde şanlı Eskişehirspor’umuza yakışan 50.Yıl marşımızın belirlenmesi amacıyla güfte ve beste yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın amacına uygun ve objektif kriterlerle başlatılması ve sonuçlandırılması için, usul ve esasları belirleyen yönerge hazırlanmış ve yönetim kurulu kararıyla kabul edilmiştir. Yönergeye göre bir Yürütme Kurulu bir de yarışma jürisi belirlenmiştir. Yarışma jürisi; Cem Mansur (Orkestra Şefi), Prof. Dr. Gülen Ege Serter (Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı), Prof. Dr. Cihat Aşkın (İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı) 4- Prof. Dr. Mesut İktu (Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı), Doç. Dr. Şenol Aydın (Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı), Metin Erkaya (Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi), İbrahim Eldem (Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi), Özgün Uğurlu (Müzik Sanatçısı), Saim Günal (Müzik Sanatçısı), Murat Nas (Eskişehirspor’u Koruma Derneği Üyesi), Murat Diri (Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Üyesi), Uğur Kürkçüoğlu (Bando ESES) ve Ali Ulusoy (Bando ESES)‘dan oluşmaktadır. Ödül olarak yarışma birincisine 50 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL takdir edilmiştir. Yarışma bugün yaptığımız duyurumuzla başlamış olup 1 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 17.00 da sona erecektir. Yarışma herkese açıktır. Marş güfte ve beste yarışmasına katılmanın genel ve özel şartları Yönergeyle belirlenmiştir, yarışmaya katılmak isteyenler bunları kulübümüzden öğrenebileceklerdir. Güfte ve beste yarışması birlikte yapılacaktır. Yarışmaya katılacak eserler Yürütme Kuruluna elden veya kargoyla teslim edilecektir. Jüri tarafından yapılacak ön elemeyi geçen eserler, Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek zaman ve mekânda halka, basına ve taraftarımıza açık şekilde seslendirilerek dereceye girenler belirlenecektir.”