ESNAF VE SANATKARLARA, YÜZDE YÜZE VARAN FAİZ İNDİRİMİ UYGULANACAK

ESNAF VE SANATKARLARA, YÜZDE YÜZE VARAN FAİZ İNDİRİMİ UYGULANACAK

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Halk Bankası tarafından esnaf ve sanatkarlara yüzde yüze varan faiz indirimi uygulanacağını bildirdi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren tarafından yapılan açıklamada, Halk Bankası tarafından imalat ve tamirat ile hizmete ilişkin meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılacak kredilerde yüzde 50 indirim yapılacağını açıkladı.
Ekren, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara ise 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren kullandırılan krediler için yüzde 100 faiz indirimi uygulanacağını da aktardı.
Hüseyin Ekren, kredi kullanacak kişilerin ise, hibe desteği almadıklarına dair Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) yazı ile başvurmaları gerektiğini kaydetti.
Öte yandan, en az üç yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda son bir yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlara da, kullandırılacak krediler için yüzde 100 faiz indirimi uygulanacağı öğrenildi.