ESNAFIN "HAYATLARIMIZI YIKIYORSUNUZ" EYLEMİ

ESNAFIN "HAYATLARIMIZI YIKIYORSUNUZ" EYLEMİ

Antalya’nın Kemer ilçesinde bir grup esnaf ve dükkan sahibi, belediyenin üç aydır sürdürdüğü yıkımlara karşı ilçe merkezinde yürüyüş yaptı. Belediye önünde basın açıklaması yapan esnaf, turizm sezonu sonuna kadar yıkımlara ara verilmesini istedi.
Öğle saatlerinde Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan 350-400 kişilik grup, Türk Bayrakları ve ellerindeki dövizlerle yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi, Liman Caddesi boyunca yürüyen grup, ellerinde taşıdıkları "Önce imar sonra düzenleme", "Esnaftık mağdur olduk", "Esnafız diye hor gördüler", "Yol dediniz yok ettiniz", "Yıkılan biralar değil hayatlarımızdır", "Omuzu düşük değil boynu bükükleriz", "Beldibi’nin hakkı Beldibi’ne" ve sloganları ve alkışlarla Kemer Belediyesi önüne geldi.
Belediye önünde polis ve zabıta görevlilerince tedbir alınırken, eylemci esnaf kendileriyle konuşan İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen aracılığıyla Belediye Başkanı Mustafa Gül veya vekalet eden yetkiliyle görüşmek istediler. Esnafa Başkan Mustafa Gül’ün izinde olduğu, diğer yetkililerin de belediyede bulunmadığı söylendi.
Belediye yetkilileriyle görüşemeyen Beldibi esnafı adına açıklama yapan Recep Ağdak, yıkımların belediyenin iddia ettiği gibi sadece hazine yerleri üzerinde bulunan kaçak yapı ve ticari alanların temizlenmesine dönük olmadığını, tapulu 2B arazisi ve mahkemesi süren yerlerde de yapıldığını ileri sürdü. Ağdak’ın yaptığı açıklamada, "Beldibi’nde yaşayan 2 bin esnaf ve ailesi ile birlikte 10 bin kişilik bir halk topluluğu bugüne kadar yok sayılmış buradaki esnaf buradaki esnaf ve insanlara değişik sıfatlar takılarak itibarsızlaştırılmak istenmiştir. Halbuki bizler, vergi mükellefi olan işyerlerimizde emeğimiz ve alınterimizle uğraş veren insanlarız" ifadeleri yer aldı.
Belediyeden yaklaşan turizm sezonu da gözönüne alınarak yıkım çalışmalarına son verilmesi, imar ve iskan çalışmaları konusunda esnafın ve halkın bilgilendirilmesi ve esnafın mağduriyetini hafifletecek çözüm getirilmesini istendi.
Belediye yetkilileriyle görüşemeyen esnaftan bazıları İlçe Kaymakam Vekili Halil Cevher Serdaroğlu ile görüştü. Cevheroğlu’nun esnafın sorunlarını dinledikten sonra, hukuk yolundan ayrılmadan haklarını aramalarını tavsiye ettiği öğrenildi.
Belediye önünde bir süre bekleyen esnaf, olaysız şekilde dağıldı.