Esnafın Şura Heyecanı Yarıda Kaldı

Esnafın Şura Heyecanı Yarıda Kaldı

Ankara’da düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı 4.Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’na katılmak üzere yola çıkan Adanalı esnaf ve sanatkarlar, Pozantı’daki yoğun kar yağışı ve yaşanan trafik kazaları nedeniyle yolun yaklaşık 6 saat kapalı kalması yüzünden Başkent’e gidemedi.
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) ve Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası (Adana TKKNNEO) Başkanı Kazım Barışık, TESK Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle, hafta başında Ankara’ya giderken, 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nın yapılacağı Çarşamba günü için Salı gece yarısı 24.00’de iki ayrı otobüsle yola çıkan Adanalı esnaf ve sanatkarlar, Pozantı ilçesi Akçatekir Yaylası ve Gülek Boğazı’ndaki yoğun kar yağışı ve meydana gelen trafik kazaları nedeniyle kapanan yolda saatlerce mahsur kaldı.
Gece saatlerinde Tekir Yaylası çevresinde yoğunlaşan kar yağışı ve ardı ardına oluşan kazalar, araç arızaları nedeniyle, otoban yolunun akşam 22.00 sularında tıkanması ve trafik akışının durması üzerine Adana - Ankara yolu yaklaşık 6 saat kapalı kaldı. Bu süreçte, yolda mahsur kalan bazı Tır ve kamyon sürücülerinin araçlarında uyuyakalması ve trafiğin açılamaması üzerine trafik ekiplerinin, açık olan karşı yönden hareket edip, “Korna çalın, korna çalın, uyansınlar” diye uyarı anons yaptıkları görüldü.
Bu uyarılar ve sürücülerin korna çalarak birbirlerini uyandırması üzerine, araçlar hareket etmeye başlarken, bazılarının hala yol ortasındaki araçlarında uyudukları görüldü.
Adana kafilesini taşıyan otobüsler, saat 06.00 civarında Pozantı’ya ulaşırken, Taşpınar Tesisleri’nde verilen kısa mola sonrası yola devam edildi. Ancak, Ulukışla ve çevresindeki yoğun kar yağışı, trafik akışını yavaşlattığı için saat 11.00 sularında Şereflikoçhisar, TŞOF Tesisleri’ne varıldı.
Bu sırada, Ankara ATO Congresium’da düzenlenen 4.Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar konuşmaları tamamlamıştı. Kafile, elde olmayan nedenlerle toplantıya yetişemeyince, durumu Birlik Başkanı Kazım Barışık’a iletip, istişare yaptıktan sonra şura heyecanını yaşayamadan üzgün şekilde Adana’ya geri döndü.