Esnafın Zararı Karşılanacak

Esnafın Zararı Karşılanacak

Van’da, IŞİD terör örgütünün Kobani’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla başlayan gösterilerde zarar gören esnafın hasarı karşılanacak.
Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi ve Mustafa Bilici, AK Parti il yönetimi ile birlikte İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Erciş ilçelerinde incelemelerde bulundu. Zarar gören iş yerlerini de ziyaret eden Van milletvekilleri, olayın boyutunun korkutucu olduğunu söylediler. Van Milletvekili Mustafa Bilici, meydana gelen olaylarda en çok zararı esnafın gördüğünü belirterek, “Bir şehrin dinamiği o şehrin sermayedarlarıdır. Van’da istihdam sağlayan, ekonomiye can veren tüccar ve esnafa yapılan saldırılar, kentin tamamını etkilemektedir. Kiracı olan, çeki senedi olan esnafın kepenk kapatmak zorunda bırakılması, telafisi olmayan zararlara yol açmaktadır” dedi.
Bilici, Başbakanın talimatıyla 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Kanunu kapsamında iş yerleri tahrip edilen vatandaşların zararlarının karşılanacağını belirtti. Van Valiliği bünyesinde 7 komisyon kurulduğunu ifade den Bilici, “Bu komisyonlardan 4’ü Van ve merkez ilçelerde, 3’ü ise Erciş’te incelemelerde bulunarak tespitlerini yapacaklardır. Diğer ilçelerde ise aynı şekilde tespit ve incelemeler kaymakamlıklar vasıtasıyla yapılacaktır. Hükümetimiz yaşanan bu olaylardan dolayı meydana gelen zarar ve ziyanların telafisi için elinden geleni yapacaktır. Bu antidemokratik eylemlerin bir daha olmaması arzumuzdur. Türkiye’de geldiğimiz noktada bugün siyaseten her şeyi konuşmak tartışmak mümkün iken şiddet alternatif olmamalıdır. Türkiye, AK Parti ile birlikte 77 milyon vatandaşın bir arada kardeşçe yaşaması için 12 yıldır demokrasi adına, özgürlükler adına her türlü adımı attı. Elbette eksikler aksaklıklar olabilir, ama bunlar diyalogla çözülebilecekken, şiddet asla çözüm olarak görülmemelidir” dedi.