Esnaflardan Başkan Kocadon’a Ziyaret

Esnaflardan Başkan Kocadon’a Ziyaret

Fırıncı esnafları adına Bodrum Belediye Başkanı’nı ziyaret eden Bodrum Fırıncılar Birliği Başkanı, fırıncıların yaşadığı sorunları Başkan Kocadon’a aktardı.
Bodrum Fırıncılar Birliği Başkanı İbrahim Çelik, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Başeğmez ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında ziyaret etti. Çelik ziyarette, Bodrum ilçe genelinde yaşanan işyeri fazlalığına dikkat çekerek, bu konu ile ilgili çalışma yapılması talebinde bulundu. Bununla birlikte ayrıca yeni açılacak olan fırın taleplerinin de önüne geçilmesi gerektiği konusunda görüş bildiren Çelik, “Bodrum genelinde ihtiyaç fazlası fırın var. Bunun mutlaka önüne geçilmeli. Çünkü bu, Bodrum’da sektöre emek veren tüm fırıncıları olumsuz yönde etkiliyor. Misal olarak 10 tane fırın olması gerekirken 20 tane fırının olması sektörü bitiriyor. Bundan hem işveren, hem de çalışanlar zarar görüyor. Başkanımıza bu konuyu ilettik. Kendisi de bizlere belediye olarak konunun takipçisi olacağını söyledi. Bu konuda Bodrum Belediyesi, Bodrum Fırıncılar Birliği ve Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte çalışmalar yapacağız.” dedi.
Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez ise “Bodrum’da genel anlamda işyeri fazlalığı var. Yapmamız gereken mevcudu korumak ve ruhsatsız olarak işyerlerine yönelik denetimleri artırarak gerekli işlemleri yapmaktır. Biz oda olarak belediyeye bu konuda destek olmaya hazırız. Ayrıca Fırıncılar Birliğimiz de bu konunun takipçisidir. Umuyorum ki bu sorunu hep birlikte çözeceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Kocadon, esnafın sorunlarının çözümü için ellerinden gelen desteği her zaman verdiklerini ifade ederek, "Esnafımızın sorunlarının çözümü için elimizden gelen desteği veriyoruz. Esnaf Odası Başkanımıza ve Fırıncılar Birliği Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte yaşanan sıkıntıların azalması için çalışacağız" dedi.