ET FİYATINA KESTANE

ET FİYATINA KESTANE

Gaziantep’te kilosu 30 TL’den satılan kestane et fiyatına ulaşırken, satıcılar çok satamamaktan vatandaşlar ise canları istediğinde yiyememekten şikayetçi.
Kış aylarının lezzetli yiyeceği olarak bilinen ve kilosu 18 TL’den, kebabı ise 30 TL’den satılan kestane, Gaziantep’te karaborsaya düştü. Gerek besin gerekse kalori açısından yüksek değerlere sahip kestanenin fiyatının yükselmesinden dolayı kestane satıcıları bir hayli dertli. Vücuda kuvvet ve enerji veren bir besin olan kestane aynı zamanda cinsel gücü arttırdığı belirtilirken, kestane satıcıları alıcı bulmakta bir hayli zorluk çekiyor.
Gaziantepli kestane satıcıları, kestanelerin yılbaşından sonra çok pahalandığını ifade ederek, 9.5 TL’den aldıkları kestanenin fiyatının 14 TL’ye yükseldiğini söyledi. Kestane satıcısı Erol Kalkan, “Halkımız bu yüzden yiyemiyor ve satışlarımız düştü. Pahalı oldu mu yiyemezler tabi, bu yüzden halkımızda haklıdır. Kestane fiyatları gerçekten pahalı et fiyatına satılıyor. Geçen sene çok satılıyordu, bu sene daha az satılıyor. Bunun sebebi ihracatın fazla olmasıdır “ dedi.