Etliekmekçinin Yeşil Sevgisi

Etliekmekçinin Yeşil Sevgisi

Karaman’da etliekmek fırını işleten Mustafa Gülcan, 30 yaşındaki sarmaşık ağacını kesmeye kıyamayınca, iş yerini ağaca göre dizayn ettirdi.
2 yıl önce Mahmudiye Mahallesi Ereğli Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın altında bulunan dükkana etliekmek fırını açmaya karar veren Mustafa Gülcan, müşterilerinin kışın üşümemeleri için iş yerinin girişine profilden ek bölüm yaptırmaya karar verdi. Ek bölümü yaptıracağı yerde binayı saran yaklaşık 30 yıllık sarmaşık ağacını gören Gülcan, ek bölümü yapacak ustalara sarmaşık ağacını kestirmeyerek iş yerini sarmaşık ağaca göre dizayn etmelerini söyledi. Ustalarda sarmaşık ağacı kesmeyerek iş yerinin ek bölümünü yaptılar. Gülcan’ın bu davranışı müşterileri tarafından taktirle karşılanırken, iş yerine ilk defa gelen müşteriler ise sarmaşık ağacının gövdesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
"Bizim için her canlı değerlidir" diyen iş yeri sahibi Mustafa Gülcan, "İnsan gibi ağaçta bir canlıdır. Onun için burayı yaptırırken kesmeye kıyamadım. İşyerime ilk defa gelen bazı müşterilerimiz sarmaşık ağacının gövdesini içeride görünce önce şaşırıyorlar sonrada bizlere bu davranışımızdan dolayı teşekkür ediyorlar" dedi.