Etso Başkanı Zıpkınkurt, Belarus Temaslarını Değerlendirdi

Etso Başkanı Zıpkınkurt, Belarus Temaslarını Değerlendirdi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Grodno İl Yönetim Komitesi-Grodno Valiliği ve Edirne Valiliği arasında ticari, ekonomik, bilimsel, teknik ve kültürel alanlarda imzalanan iş birliği protokolünü değerlendirdi. Zıpkınkurt, ETSO olarak söz konusu protokolün partnerlerinden birisi olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek, “Zannediyorum ki buradan bir karlılık ortaya çıkacaktır” dedi.
ETSO Başkanı Zıpkınkurt, Edirne Valiliği, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası olarak Belarus’un Grodno şehrine gerçekleştirdikleri ziyaret sonrası Edirne ve Grodno şehirleri arasında işbirliği protokolü imzalandığını söyledi.
Zıpkınkurt, önümüzdeki günlerde Antalya’da düzenlenecek olan yöresel ürünler fuarına Grodnolu otelcileri de davet ettiklerini hatırlatarak, “Antalya’daki otelcilerin yapacağı bir fuar olacak. Belurus’taki yatırımcıları bu fuara davet ettik dolayısıyla iş adamları ve bizim iş adamlarımızın ciddi bir kazanç sağlayacakları işbirliği olacağını düşünüyorum. Umuyorum önümüzdeki günlerde bunları sizinle de paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarda bu iş adamlarını toplantılarımıza davet ettik. Bire bir ölçüşen KOBİ ölçekli tesislerimiz var. Tarım alanları ve orman ürünleri imalatı alanlarında bu partnerlerle işbirliği yapacaklarına inanıyorum. Çünkü fiyat konusunda ciddi bir avantaj var. Tabi onlarda bizim bölgemizi kullanarak, buradan Yunanistan ve Bulgaristan’a açılmak istiyorlar. Edirne’den İstanbul’a ürettikleri bu orman ürünlerini pazarlamak istiyorlar. Fiyat avantajı tabi her şeyin önüne geçiyor dolayısıyla ben zannediyorum ki buradan bir karlılık ortaya çıkacaktır. Bu vesile ile sayın valimiz Dursun Ali Şahin’e teşekkür ediyorum. Bu yapılan protokolde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası da bir partner oldu. Bundan dolayı çok memnunuz” dedi.